Kaporta boya sizi yanıltmasın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomobillerin yatırım aracı haline geldiğine dikkati çeken uzmanlar, sadece kaporta boyaya bakarak araç satın alınmaması konusunda uyarıda bulundu. İSTANBUL (İGFA) – İkinci el araç pazarında son bir ayda gözlemlenen ciddi..

Otomobillerin yatırım aracı haline geldiğine dikkati çeken uzmanlar, sadece kaporta boyaya bakarak araç satın alınmaması konusunda uyarıda bulundu.

İSTANBUL (İGFA) – İkinci el araç pazarında son bir ayda gözlemlenen ciddi fiyat artışları, tüketicilerin alışkanlıklarında da değişimler yaşanmasına sebep oldu.

Araç satın alacakların yükselen fiyatlar sebebiyle 10 yaş ve üzeri otomobillere eğilimlerinin arttığına dikkat çeken Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, otomobillerin iyiden iyiye bir yatırım aracı haline geldiğini söyledi. Bazı modellerde 1 ay gibi kısa bir sürede 2 katına dahi çıkan araç fiyatları araç ihtiyacı olmayanları bile bir araç satın almaya yönelttiğini söyleyen Emre, “Tüketicilerin özellikle 10 yaş ve üzeri araçlarda mekanik kontrollere daha fazla dikkat etmesini öneriyoruz. Zira bu araçların hasar geçmişi daha kabarık, bakımları aksatılmış olabilir. Sadece kaporta boyaya bakarak araç satın almayın” uyarısında bulundu.

Her 500 araçtan 2’sinin kilometre düşürüldüğüne dikkati çeken Cihan Emre, bu araçların dış görünümü iyi olsa dahi yürüyen aksam, motor, mekanik ve şanzımanın, elektrik altyapısının, aksesuarların kapsamlı şekilde incelenmesi, eksiklerin tespit edilmesinin araç satın alacakları gelecekte yapacakları 30-40 bin TL’ye varacak masraflardan kurtaracağını söyledi. “Tüketiciler sadece kozmetik görünüme aldanmasın, gözü açık olsun” diyen Emre, günümüzde araç bakım maliyetleri de arttığı için alınması düşünülen aracın 20 yaşında olsa dahi ekspertiz yaptırılmasını tavsiye etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir