Türk kültürü New York’ta tanıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de New York Üniversitesi’nin “Sanal Küresel Köy” etkinliğine katılan Yunus Emre Enstitüsü, Türk kültürüne ilişkin değer ve gelenekleri katılımcılarla paylaştı.

ANKARA (İGFA) – Yunus Emre Enstitüsü, New York Üniversitesi’nin “Sanal Küresel Köy” (Virtual Global Village) etkinliğine katıldı. New York Üniversitesi öğrenci konseyi iş birliği ile düzenlenen programda öğrenci ve katılımcılar kendi kültürlerine ait değer ve geleneklerini paylaştı.

Salgın sebebiyle bu yıl ilk defa sanal ortamda gerçekleştirilen programda katılımcılar ülkelerine ait seyahat videoları, müzik, dans, mutfak gelenekleri gibi alanlarda paylaşımlar gerçekleştirdi. Etkinlikte Türkiye’nin yanı sıra Çin, Kolombiya, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Yunanistan, Guyana, Honduras, Hindistan, İtalya, Japonya, Meksika, Porto Riko, Rusya, İspanya, İsviçre gibi ülkeler temsil edildi.

Program sırasında katılımcılara Türk kültürü ve tarihinin yanı sıra dünyaca ünlü turizm lokasyonları hakkında bilgiler verildi, Türk kahvesi ve kahve kültürü hakkında hazırlanan videolar ile tanıtımlar yapıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir