Günlük yemek bedeli istisnası belli oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şirketlerin çalışanlarına yemek kartı üzerinden verdiği öğle yemeği bedelinde vergi istisnasına tabi olan tutar geçen yıla oranla yüzde 36 artarak KDV dahil 36,72 TL oldu. İSTANBUL (İGFA) – Hem işverenler..

Şirketlerin çalışanlarına yemek kartı üzerinden verdiği öğle yemeği bedelinde vergi istisnasına tabi olan tutar geçen yıla oranla yüzde 36 artarak KDV dahil 36,72 TL oldu.

İSTANBUL (İGFA) – Hem işverenler hem de çalışanlar tarafından merakla beklenen, 2022 yılı için gelir vergisinden istisna tutulacak günlük yemek bedeli KDV dahil 36,72 TL olarak açıklandı.

Çalışanların en önemli yan haklarından biri olan yemek hakkı, ekonomik açıdan zorlu koşullardan geçtiğimiz bu günlerde yemek kartı sistemiyle yemek hizmeti sektörünü kayıtlı hale getirerek ekonomiye katkı sağlaması yönünden de büyük önem taşıyor.

Konuyla ilgili açıklama yaparak yemek kartı sisteminin yüzde 100’e varan vergi istinası sayesinde şirketlere büyük avantaj sağladığını açıklayan Ticket Restaurant Edenred Türkiye CEO’su Selçuk Boztepe, son dönemde artan gıda maliyetleri karşısında çalışanların desteklenmesi adına daha fazla şirketin bu artışı uygulamasını beklediklerini ifade etti.

Yemek kartı sisteminin çalışanların şirketlerine duyduğu bağlılığı da artırdığını ifade eden Boztepe, çalışanlara yatırım yapmanın uzun vadede şirkete yapılabilecek en büyük tasarruf olduğuna inandıklarını belirterek, “Şirketlerin başarılarının arkasındaki en büyük güç olan çalışanların yan haklarını layığıyla vermek, çalışanların değerli hissetmesini ve şirketlerine bağlılıklarının artmasını sağlıyor. Uzaktan ve hibrit çalışma modelinde de devam etmesi gereken yan haklar; motivasyon ve verimi doğru orantılı artırıyor. Aksi durumda ise şirketlerde çok ciddi bir çalışan sirkülasyonu yaşanabiliyor. Boğaziçi Üniversitesi ile yaptığımız etki araştırmasına göre çalışana tabldot yemeğin ötesinde bir özgürlük sağladığınız zaman çalışanın verimliliği yüzde 10 civarında artıyor” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir