Öz-Sağlık İş Başkanı İzci her fırsatta işçinin yanında oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adıyaman Öz Sağlık İş Sendikası İl Başkanı Osman İzci, “En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan İşçi Emekçilerin Birlikteliği olan işçi sendikası biz sağlık emekçileri için büyük bir velinimet yeter ki doğru zamanda doğrusu olan adımları atmasını bilmek gerekiyor.

Bugüne kadar sendikalı olmasına rağmen halen daha bir çok sorunu çözülememiş aksine sorunları çoğalması bizleri fazlasıyla üzmüştür.

Bizler sorunları çözemeyenlere değil emeğin karşısında oluşan sorunlara çare için varız.

Çıktığımız böylesi güzel bir hizmet için oluşturduğumuz yönetim anlayışıyla bilgi donanım birliktelik içerisinde ve en önemlisi sizlerin bizlere layık gördüğü il Başkanlığını Allah Nasip ederse yerine getirmeye çalışacağız.

Amaçlarının kamu kurumlarında ve özel Sağlık Kuruluşlarında Sağlık Emekçilerinin, çalışma yaşamına ilişkin sorunlarını tekrarının yaşanmaması adına çözüme kavuşturmak, ortak çıkarlarını ve haklarını korumak, çalışanlar arasındaki birlikteliği ve Dayanışmayı sağlamak olacağını dile getiren İzci, “Kurum ve Kuruluşlarda görev yapmakta olan sağlık İşçi Kardeşlerimiz yaşadıkları mağduriyetleri çözümü noktasında Kurum içerisinde kendi imkanlarıyla çözme mücadelesi vermesi kabullenir bir durum değildir.

Mevcut üyesi olduğu Şube yetkilisinin aslı görevidir. Artık yeter denildiği noktayı aşar olduk. Bizler yaşanan hak kayıplarını konuşmayı değil sorun ve sıkıntıların bittiği çözüme kavuştuğu ve günümüzde en büyük sivil Toplum Kuruluşu olan Sağlık İşçileri Topluluğu olan sendikacılığımızla çok güzel projeler in hayata geçirilmeliydi.

Bunun ilk örneği olanı Tüm Sağlık Emekçilerimize faydalı olacağı girişimimizle Adıyaman’dan başlayarak Sağlık Emekçilerimiz için Toplu Konut Yapılması konusunda Belediye Başkanlıklarımıza ve Bizlere Destek olacak Sayın Sağlık Bakanımıza yazılı başvurumuzu yaparken Emlak ve Kira fiyatlarının son zamanlarda yüksek oranda artması karşısında kiralarda mağduriyet yaşayan Emekçilerimizin sıkıntısı çözmek hayalimiz değil gerçek olması düşüncemizdir.

Çalışma Hayatında onuncu kattaki ile eksi üçüncü kattaki, Acil Sağlık Hizmetlerinde, Hasta Bakıcılığında, Atölyelerde, olduğu gibi bir çok alanda görev yapan Arkadaşımızın sorunu sıkıntısı bir olmuyor.

Sözleşme öncesi Hazırlanan Taslağın maddelerini Sağlık Emekçi Kardeşlerimizin hazırlamasıyla, Genel Merkezimizin bu doğrultuda Taslağımızı Sözleşme masasında oturum yapmasını faydalı olacağı kanaatindeyim” dedi.
İzci, “Sendikaları çalışan kesimin üyeleri kurar ve yönetirler, Sendikalar tüzel kişiliğe sahiptirler.

Genel kurullarınca kabul edilen tüzüklerine göre faaliyette bulunurlar. Sendikaların niteliğini belirleyen en temel gösterge tüzükleridir.

Sendikalar Üyesinin kendisine aidatları ile ne bir çalışanı ne de bir kooperatif ortağıdır. Sendikacılık Hizmet Alan Değil Üyesi ve üyesinin bakmakla yükümlü olduğu Ailesinin Haklarını arayan ve muhafaza eden bir Sivil Toplum kuruluşudur.

Bu bilinç içerisinde ilk başta şube Başkanlığı ve Yönetimi ile birlikte oluşan organlarının büyük bir Sorumluğu vardır.

Seçildiğim il Başkanlığı şunu iyi bilmedir Eğer ki seçilerek üstlendiğim görevi laikiyle yerine getirmediği zaman tüm üyelerin ve bakmakla yükümlü olduğu ailesinin hakkına girmiş olacaktır.

Allah katında hesabı ağır olur.
Hakkaniyetle yapamadığı yerde Hakkın Karşısında Hesabı Ağır olur.

Hakİş Konfederasyonuna Bağlı ÖzSağlık İş Sendikasının halen üyesi olan, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Veri giriş personeli olarak görevine devam etmekte olan Osman İzci her fırsatta kadrosuyla işçinin her an yanında olup derdini dinleyip Hasbihal ettiği görüldü.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir