Dr. Yıldırım: Kanserde erken teşhis tedavinin temelini oluşturur.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DÜNYA KANSER GÜNÜ
– SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. YILDIRIM:
– “KANSERDE ERKEN TEŞHİS TEDAVİNİN TEMELİNİ OLUŞTURUR”
– “KANSER, DÜNYADA ÖLÜMLERİN YAKLAŞIK ALTIDA BİRİNİN, ÜLKEMİZDE İSE BEŞTE BİRİNİN SEBEBİDİR”

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, kanserde erken teşhisin, tedavinin temelini oluşturduğunu söyledi.

Prof. Dr. Yıldırım, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kanserin dünyanın karşı karşıya kaldığı bir sağlık sorunu olduğunu anımsatarak, “Kanser, dünyada ölümlerin yaklaşık altıda birinin, ülkemizde ise beşte birinin sebebidir” dedi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları / Tıbbi Onkoloji Uzmanı da olan Prof. Dr. Yıldırım, kanserin bulaşıcı olmayan hastalıklar arasında, tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler açısından büyük bir yük oluşturduğuna vurgu yaptı.

Yılda yaklaşık yedi milyonun üzerinde insanın kanser nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Prof. Dr. Yıldırım, dünya genelinde her yıl tahmini 10 milyon yeni vakayla karşılaşıldığının altını çizdi.

TÜRKİYE’DE DURUM
Ülkemizde görülen kanser konusuna değinen Prof. Dr. Yıldırım, “Sırasıyla erkeklerde akciğer, prostat, kolorektal ve mesane; kadınlarda ise meme, tiroit, kolorektal ve uterus kanseriyle sık karşılaşmaktayız” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir