Malatya’da 5 mahalleye 20 bin metrelik altyapı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu alt yapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

MALATYA (İGFA)- Çalışmalar kapsamında Akçadağ İlçesi’ne bağlı Başpınar, Bahri, Güzyurdu, Mihmanlı ve Yukarıörükçü Mahallelerine yaklaşık 20 bin metrelik içmesuyu ve kanalizasyon alt yapı çalışması gerçekleştiriliyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, MASKİ’nin Malatya merkez başta olmak üzere kırsal bölgelerde de çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, amaçlarının sorumluluk alanı içinde bulunan tüm bölgelerin altyapısını sorunsuz hale getirmek olduğunu ifade etti.
Karataş, mahallelerin gerek kanalizasyon, gerekse de içme suyu konusunda eksiklikleri olduğuna dikkati çekerek, “Çalışmalarımız kapsamında, Başpınar Mahallemize yaklaşık bin 200 metrelik içmesu ve kanalizasyon alt yapısı yapıyoruz. Mihmahlı’ya 4 bin metre içmesuyu hattı ve bir adet depo yaptık. 4 bin metre daha içmesuyu hattı yapacağız. Yukarıörükçü Mahallemize, 7 bin metre içmesuyu, bir adet içmesuyu deposu ve bir adet sondaj çalışması gerçekleştiriyoruz. Bahri merkez ve Pınarlı bölgesine yaklaşık 1000 metrelik içmesuyu ve kanalizasyon altyapısı inşa ediyoruz. Güzyurdu Mahallemizin yeni yerleşim bölgesine 2 bin metrelik kanalizasyon ve bin 200 metrelik içmesuyu hattı yapmak için gerekli planlamalarımızı yaptık. Hat çalışmalarını son aşamaya getirmiş durumdayız” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir