Erdoğan: “Seçimler Haziran 2023’te, nokta koyuyorum”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, döviz kuru TL mevduatının amacına ulaştığını belirterek, seçimlerle ilgili söylemlere de ‘nokta koyuyorum’ diyerek tarih verdi: “Seçimler 2023 Haziran’ında olacak”. ANKARA..

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, döviz kuru TL mevduatının amacına ulaştığını belirterek, seçimlerle ilgili söylemlere de ‘nokta koyuyorum’ diyerek tarih verdi: “Seçimler 2023 Haziran’ında olacak”.

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Millete karşı sorumlulukları daha çok çalışacakları bir döneme girdiklerini ifade eden Erdoğan, dünyada ve bölgede son 10 yılda yaşanan gelişmeler salgınla birlikte daha kritik bir seviyeye ulaştıklarını söyledi. “Halkımızı enflasyon ve faize ezdirmemenin mücadelesini veriyoruz” diyen Erdoğan, “İşte şimdi o mücadelenin verildiği günlerdeyiz. Yeni bir atılımın içindeyiz. Bu defa da hayırlısıyla istediğimiz neticelere ulaşacağız” dedi.

ERKEN SEÇİM YOK!

Ne yaptıklarını gayet iyi bildiklerini belirten Erdoğan, “Nereye gittiğimizi, nereye ulaşacağımızı biliyoruz. Erken seçim yok! Seçim Haziran 2023’te nokta koyuyorum” dedi.

“Türkiye’yi 2023 hedeflerine alıkoyamayacak, 2053 hedeflerine engel olmayacaksınız” diyen Erdoğan, “Ya milletle beraber kazanacaksınız ya da kaybedeceksiniz. Türk Milleti kazanacak ama siz kaybedeceksiniz. Kimsenin kişisel çıkarı ülkenin kazanımlarından üstün değildir. Hep birlikte büyüyeceğiz ve kazanacağız. Yıllarca seçim meydanlarında ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ şarkısını boşuna terennüm etmedik. Her rengi, deseni ve tonuyla milletin tamamını seviyoruz” diye konuştu.

“SERBEST PİYASAYA AYKIRI İŞ YAPMADIK”

Serbest piyasa kurallarına aykırı iş yapmadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Döviz kurunu uygun seviyeye getirmek için dün açıkladığımız program amacına ulaşmıştır. Bir kez daha yatırıma, istihdama, üretime, ihracata davet ediyor, ülkemizi cari yatırıma davet ediyorum” dedi.

 

Asgari ücrete yüzde 50 ile en yüksek artışı yaptıklarını anlatan Erdoğan, asgari ücreti vergi dışı da bıraktıklarını söyledi. Özel sektörün de kendi çalışanlarına bu gelişmeler doğrultusunda hak ettiklerini vereceklerinden şüphe duymadıklarını ifade eden Erdoğan, 3600 ek gösterge uygulamasını da önümüzdeki yıl içinde hayata geçireceklerini kaydetti. Erdoğan, üreticilere yönelik sağlanan desteklerin de artarak devam edeceğini  belirterek, eğitim öğretime yönelik çalışmalardan da bahsetti.

Son 19 yılda önceki 57 yılda yapılan ağaçlandırmanın 1,5 katı 5,5 milyar fidanı toprakla buluşturduklarını anlatan Erdoğan, ağaçlandırma da Avrupa’da birinci, dünyada dördüncü olduklarını belirterek, “Orman işçilerimize bir müjde vermek istiyorum. Kuraklıktan zarar gören 651 bin üreticimize kuraklık desteği ödemesi yapıyoruz. 2,6 milyar lira kuraklık desteğini, çiftçilerimizin hesaplarına yatırmaya başladık” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir