Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Amerikan yönetimiyle iş birliğimizi daha da üçlendirmek istiyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TASC TV’nin yayın hayatına başlaması dolayısıyla yayınladığı video mesajda, Amerika ile ortak menfaatlerin görüş ayrılıklarından çok daha fazla olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi televizyon kanalının (TASC TV) yayın hayatına başlaması dolayısıyla düzenlenen programa video mesaj gönderdi. ABD-Türkiye ilişkilerine vurgu yapan Erdoğan, Türkiye’nin NATO müttefiki ABD’nin son zamanlarda özellikle terörle mücadelede beklenilen desteği vermediğini söyledi.

“İŞ BİRLİĞİNİ DAHA DA GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ”

ABD yönetimiyle ilişkileri daha da güçlendirmek istediklerini söyleyen Erdoğan, “Türkiye olarak, Amerika ile ortak menfaatlerimizin görüş ayrılıklarımızdan çok daha fazla olduğu inancındayız. Uzun vadeli bir perspektifle, kazan-kazan temelinde yeni Amerikan yönetimiyle iş birliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları; “Son dönemde Türk-Amerikan dostluğunun ciddi şekilde test edildiği bir süreci hep birlikte yaşadık. Özellikle PKK terör örgütü ve uzantılarıyla mücadele konusunda NATO müttefikimizden arzu ettiğimiz desteği ve dayanışmayı göremedik.

Demokrasi ve özgürlükler konusunda iddia sahibi bir ülkenin demokrasiye kasteden darbecilere kucak açması çok büyük çelişki. Amerikan Kongresine yönelik menfur eylemde başı çekenlerin, bölücü örgütün Suriye kolu YPG/PYD ile bağlantıları ortaya çıkmıştır. ABD Kongresi’nin basılması) Bu saldırıyla terörün, insanlıkla beraber demokrasinin de düşmanı olduğu bir kez daha anlaşıldı.

Bilhassa geçen hafta yaşanan, 13 insanımızın şehit edildiği kalleş terör saldırısı sonrasında tüm müttefiklerimizden net tutum bekliyoruz. Ne ülkemizin ne de bölgemizin geleceğinde DEAŞ’ından PKK’sına, FETÖ’sünden YPG’sine kadar eli kanlı katillerin hiçbirine yer yoktur.”

Kaynak Linki = İGF

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir