Bursa Gemlik’te toplanan imzalarla ‘Çevre’sel itiraz yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen “Körfezime Dokunma” imza kampanyasında duyarlı vatandaşlar tarafından toplanan itiraz dilekçeleri ile askı planlarına itiraz edildi.

BURSA (İGFA) – Kampanyada toplanan binlerce itiraz dilekçesi, Gemlik Belediyesi’nin kurum avukatları tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edilirken, konunun mahkemeye taşınacağı belirtildi.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Körfezi’nin geçmişteki temiz hali filmlere konu olduğunu ve Türkiye’nin ilk su altı filminin Gemlik Körfezi’nde çekildiğini belirterek, “Geçmişte ise bu körfezden her gün binlerce balık çıkardı. Şu anda kirlilik yüzünden Gemlik Körfezi’ndeki balık varlığı artık tükenmek üzere. Körfez için her kurum elinden geleni fazlasıyla yapmalıdır. Bu yük, körfeze fazla geliyor” dedi.

Başkan Sertaslan, 14 Şubat’ta başladıkları itiraz dilekçesi kampanyasına binlerce Gemliklinin katıldığını belirterek, “Hemşerilerime teşekkür ediyorum. Umarım devletimizin kurumları bu itiraz dilekçelerine kulak tıkamaz ve Gemlik Körfezi’nin tabutuna son çiviyi çakacak bu karardaki itirazımızı kabul eder” dedi. Sertaslan, vatandaşlardan gelen itiraz dilekçelerinin yanı sıra Gemlik Belediyesi olarak hukuksal girişimleri başlatacaklarını kaydetti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir