Türkiye-Kore dostluğu fidanlarla kökleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kore milli takımı kaptanının maç sonu röportajında orman yangınları nedeniyle Türkiye’ye destek çağrısıyla başlayan Türkiye Kore Dostluk Ormanılarında 580 bin fidan toprakla buluştu.

OSMANİYE (İGFA) – Antalya, Nevşehir, Kilis, İstanbul ve Muğla’da fidan dikimleri gerçekleştirilen Türkiye-Kore Dostluk Ormanları’nın altıncısı ve sonuncusu, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde kuruldu.

Osmaniye etabının tamamlanmasıyla 150 bini Koreli doğaseverlerin bağışladığı fidanlar olmak üzere toplamda 580 bin fidan Türkiye – Kore Dostluk Ormanı projesi kapsamında toprakla buluştu. 

Fidan dikim törenine Güney Kore halkını temsilen katılan Türkiye Büyükelçisi Won Ik Lee, “Kore halkının kendi aralarında yaptığı bu bağış kampanyası, iki ülke arasındaki dostluğun ne kadar derin ve özel olduğunu gösteriyor” dedi.

Türkiye Büyükelçisi Won Ik Lee, Osmaniye’nin çok güzel bir yer olduğunu belirterek, “Osmaniye’de meydana gelen orman yangınlarından zarar görenlere Kore Cumhuriyeti adına en derin taziyelerimi ve başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Osmaniye’de bir çok konutun, tarım alanının ve hayvanların zarar gördüğünü biliyorum. Umarım en kısa sürede yaraları sarılmıştır” dedi. 

ÇEKUD Başkanı Prof. Dr. Eyüp Debik ise “Koreli doğaseverlerin fidan bağışı çağrısına yoğun ilgi göstermesinin ardında, bir asra yakın süregelen Türkiye-Kore dostluk ve kardeşlik duygusu var. Ormanlarımızı yeniden yeşertmek için başlattığımız fidan bağış kampanyamıza Koreli dostlarımızın yoğun teveccühüyle, iki ülke arasındaki dostluk da taze fidanlarla yeniden yeşerdi” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir