Sivaslı şehit polisin ismi Siirt’te yaşatılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’in Pervari ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada geçen yıl şehit olan Sivaslı polis memuru Muhammed Demir için hemşehrileri Pervari’de adına bir kütüphane yaptırdı.

SİİRT (İGFA) – Geçtiğimiz Temmuz ayında Siirt’in Pervari ilçesi Doğan Köyü bölgesinde yürütlen terör operasyonları sırasında şehit olan Özel Harekat Polisi Muhammed Demir’in adı şehidin silah arkadaşları ve hemşehileri tarafından Ormanbağı Köyü İlk ve Ortaokulu’nda yaşatılacak. 
Pervari Kaymakamı Aziz Kocabaş, projeye ülkenin dört bir yanındaki vatandaşların destek olmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi. Polis memuru Muhammed Demir Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Kaymakam Kocabaş, “Sağ olsun meslektaşları, şehidin ismini yaşatmak için bir güzel bir kampanya başlattılar. Türkiye’nin her tarafından hem maddi ve hem de kitap desteğinde bulunan çok sayıda vatandaşımız oldu. Öncelikle onlara teşekkür ederim. Biz inanıyoruz ki şehitler ve kitaplar ebediyete kadar yaşayacaklar. Arkadaşlarımızın bu emekleri ile birlikte kütüphane kullanıldıkça şehit Muhammed Demir’in ismi de Pervari’de ebediyete kadar yaşayacak” diye konuştu. 
Projenin mimarı olan polis memuru Süleyman Akkaya ise, kütüphanenin kurulmasında polis, asker, öğretmen, sağlıkçı ve ev hanımı gibi farklı meslek gruplarından hemşehrilerinin destek verdiğini söyledi. Akkaya, kütüphaneye 3 binin üzerinde kitap ve malzeme desteği sağlandığını aktardı. 

Şehidin hemşehrisi öğretmen Seyhan Kaya ise, kütüphaneye kitap desteğinde bulunduğunu belirterek, “Eşim ve çocuklarıyla kütüphane açılışı için Pervari’ye geldik. Köyü yeni yapılan okuluna kütüphane yaptık, içini düzenledik ve kitap bağışında bulunduk. Şehidimizi ismini yaşatmak adına bu çalışmayı yapmaktan çok mutluyuz. Kütüphaneye şehidimizin ismini verdik. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir