Sabancı Vakfı’na ‘Altın Stevie’ ödülü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabancı Vakfı, dünyanın en saygın iş ödülleri arasında yer alan ve 2002 yılından bu yana düzenlenen Stevie Ödüllerinin MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi) kapsamında 4. Kısa Film Yarışması ile “Medya İlişkilerinde İnovasyon” kategorisinde “Altın Stevie” ödülüne layık görüldü.

İSTANBUL (İGFA) – Sabancı Vakfı’nın “Kısa Film Uzun Etki” sloganıyla her yıl genç sinemacıları desteklemek ve sanatın gücünden faydalanarak toplumsal sorunlara farkındalık yaratmak hedefiyle düzenlediği Kısa Film Yarışması, dördüncü senesinde “Dijital Yalnızlık” temasıyla yoğun ilgi gördü. 
Bu tema kapsamında toplam 490 film ile rekor başvuru alan yarışma ile Sabancı Vakfı, Türkiye dahil 17 ülkeden başvuru kabul eden Stevie MENA’da ödüle layık görüldü. Bu yıl Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki kuruluşlardan 400’den fazla adayın, jüri olarak görev alan dünya çapında 60’tan fazla yönetici tarafından değerlendirildiği Altın, Gümüş ve Bronz Stevie Ödülleri, 2 Haziran’da düzenlenecek dijital bir törenle sahiplerine takdim edilecek.
Sabancı Vakfı’nın faaliyetlerinde kültür-sanatın önemli bir yeri olduğunu belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, vakıf olarak 47 yıldır toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak için çalıştıklarını belirterek, “Sosyal meseleleri sanat yoluyla ele almanın dönüştürücü gücüne inanıyoruz. 5 yıl önce başlattığımız kısa film yarışması ile de sinema sanatının yaratıcı bakış açısından yararlanarak sosyal meselelerle ilgili farkındalık ve bilinç oluşturmayı hedefliyoruz” dedi. Safkan, ilk yıldan bu yana yoğun ilgi gören kısa film yarışmasının ödüle layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir