NEMRUT DAĞININ ZİRVESİNDE TRİO PATARA İLE BÜYÜK KONSER

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NEMRUT DAĞININ ZİRVESİNDE ÇOCUK FELCİ VE COVİD19 SALGININA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN KONSER DÜZENLENDİ

ADIYAMAN (İGFA) UNESCO’nun dünya kültür mirasları arasında yer alan, güneşin doğuşu ve batışının devasa kral ve tanrı heykellerin arasında en güzel izlendiği 2206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı’nın zirvesinde engellilerin sorunlarına dikkat çekebilmek ve ‘çocuk felcine’ son diyerek TRİO PATARA grubu konser verdi.

Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 21. si düzenlenen “Engellilerle Zirvede Nemrut’a Tırmanıyoruz-XXI” projesi kapsamında 2206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı zirvesi bu kez Flüt Sanatçısı Lelya Bayramoğulları, Arp Sanatçısı Aslıhan Güngör ve Soprano Nurdan Küçükekmekçi’den oluşan “TRİO PATARA” grubunun muhteşem konseriyle izleyenleri büyüledi.

Rotary’nin uluslar arası projelerinden birisi olan POLIO (çocuk felci) ve Kovid-19 salgını ile engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Tanrıların Göksel Tahtı Nemrut dağı, harika bir konsere ev sahipliği yaptı.

2020 Turizm Yılının PATARA Yılı olması nedeniyle bölgenin ve ülkemizin tanıtımına büyük katkılar sağlayan “Trio Patara” grubu, Doğu ve Batı kültürünü yansıtacak eserlerin seslendirileceği muhteşem bir konser ile aynı zamanda güneşin doğu ve batışının devasa kral ve tanrı heykellerinin arasında en güzel izlendiği Nemrut Dağının tanıtımına da önemli katkılar sağladı.

Etkinliğe katılan  Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar burada yaptığı açıklamada, “21 yıldır devam eden engelliler ile zirvede Nemrut’a tırmanıyoruz projesi ile bugüne kadar 5 bin civarında engelliyi Nemrut Dağı’nın zirvesinde buluşturan bu proje gerekten Adıyaman için önemli, gelecekte bu projenin çok daha fazla katılımlarla gerçekleşeceğine inanıyorum bugün burada düzenlenen Trio Patara konseri hem kentimizin hem de Nemrut Dağı’nın tanıtımına katkı sağlıyor ben projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

1-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan uluslararası bu organizasyona Rotary 2430., 2420. ve 2440. Bölge Federasyonlarına bağlı Rotary Kulüpleri, Antalya, Ankara, İstanbul, Çorlu, İzmir, Eskişehir, Adana, Mersin, Gaziantep ve Malatya gibi birçok ilin yanı sıra yurtdışından farklı ülkelerden gelecek olan engelliler, rotaryenler ve yüzlerce ziyaretçinin katılımlarıyla gerçekleşti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir