Muğla veterinerleri ‘Öznur’a hayat verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vücudunda saçma yaraları olan ve omurilik bölgesinde ciddi hasarı bulunan köpek, Muğla Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi’nde sağlığına kavuştu.

MUĞLA (İGFA)- İzmir Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilcisi Fernur Çapa, yaklaşık
1,5 ay önce İzmir’in Urla ilçesinde vücudunun büyük bölümü saçma ile kaplanmış, omurilik bölgesinde ciddi hasarı bulunan ve yürüyemeyen köpek ile karşılaştı. Yaralı köpek tedavi ettirilmek üzere Çapa tarafından en yakın hayvan kliniğine götürüldü. Ancak röntgen sonucunda köpeğin durumu için yapılabilecek bir şey olmadığı ve yaşamının sonlandırılması gerektiği söylendi.
Çapa, birçok özel veteriner kliniklerine de başvurmasına rağmen sonuç alamadı. Bunun üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait Geçici Hayvan Bakımevi ile irtibata geçerek, köpeği Muğla’ya getirdi. Geçici Hayvan Bakımevi’nde köpeğin vücudundaki saçmaların bir kısmı temizlendi ve kısmı felce yönelik sinir tedavisi yapıldı.
Yaklaşık 1 aylık tedavinin ardından iyileşen ve ‘Öznur’ adı verilen köpek sağlığına kavuşarak yürümeye başladı.

SAHİPLENDİRİLECEK

Dr. Veteriner Hekim Özgür Yaman, Öznur köpeğin tedavisi tamamlandıktan sonra bir aile bulacaklarını söyledi. Köpeği bulduklarında ölmek üzere olduğunu belirten Öznur Çapa ise, durumunun gün geçtikçe daha da iyileştiğini anlatarak, Muğla Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimlerine ve Başkan Osman Gürün’e teşekkür etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir