MİLLETVEKİLİ TUTDERE: OKUL SERVİSÇİLERİNİN FARK ÖDEMELERİNİ YAPIN, ESNAFI İŞ BIRAKMAK ZORUNDA BIRAKMAYIN

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, akaryakıt zamlarından dolayı okul servisçilerinin yaşadığısorunları TBMM gündemine taşıdı.

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında okul servisçilerinin sorunlarını dile getiren Milletvekili Tutdere, ‘Fiyatların yükselmesindenkim sorumlu? İktidar. Esnafın bu zamlarda kusuru var mı? Yok. O zaman diyoruz ki esnafın hakkını ödeyin. ifadelerini kullanarak akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışlardan dolayı oluşan fark ödemelerinin ödenmesi için Millî Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Okul Servisçileri Akaryakıt Zamları Nedeniyle Çalışamaz Duruma Geldi

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Milletvekili Tutdere,pandemi döneminde evlerine ekmek götüremeyen okul servisçilerinin bu kez de akaryakıt zamları nedeniyle çalışamaz duruma geldiğini dile getirdi.

Okul servisçilerinin akaryakıt zamları nedeniyleçalışamaz duruma geldiğini dile getiren Milletvekili Tutdere, “Türkiye genelinde öğrenci taşıma işi yapan yüzbinlerce servisçi esnafı zamlar nedeniyle büyük mağduriyet yaşamaktadır. Pandemi nedeniyle uzun süre kontak kapatan, çalışamayan, evine ekmek götüremeyen esnafımız bu kez de akaryakıt zamları nedeniyle çalışamaz duruma gelmiştir.” dedi.

Esnafın Hakkını Ödeyin

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında ‘Esnafın hakkını ödeyin’ ifadelerini kullanarak iktidara seslenen Milletvekili Tutdere, “İhalelerinin yapıldığı 2021 yılı ağustosayında esnafımız akaryakıtın litresini 7.36 liradan alırken bugün 13.89 liradan almak zorunda kalmıştır. Fiyatların yükselmesinde kim sorumlu? İktidar. Esnafın bu zamlardan kusuru var mı? Yok. O zaman diyoruz ki esnafın hakkını ödeyin.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Tutdere’den Bakan Özer’e Çağrı: Esnafı İş Bırakmak Zorunda Bırakmayın

İhale tarihinden bu yana akaryakıta yapılan zamlardan dolayı akaryakıt fiyatlarında büyük artışlar yaşadığını ifade eden Milletvekili Tutdere,fark ödemelerinin okul servisçilerine ivedilikle yapılması için Millî Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Milletvekili Tutdere, “Millî Eğitim Bakanlığına ve iktidara esnaflar adına açıkça çağrı yapıyorum ve iktidarı uyarıyorum: Büyük fedakârlıklarla hizmet veren, servis işi yapan esnafımızın fark ödemelerini bir an evvel yapın, esnafı iş bırakmak zorunda bırakmayın.” şeklinde konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir