Malatya’nın ‘kan şekeri’ ölçüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Yaşlılar Haftası dolayısıyla Vefa Konağı’nda düzenledği “Diyabet, Sağlık ve İleri Yaş” programında etkinliğe katılanlara kan şekeri testi yapıldı.

MALATYA (İGFA)- Yaşlılar haftası dolayısıyla Vefa Konağı’nda düzenlenen etkinlikte Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrin ve Metabolizma Uzm. Doktoru Lezzan Keskin, yaşlılara sağlıklı yaşam ve diyabet hakkında bilgiler verdi.
Diyabet, Sağlık ve İleri Yaş İkinci Programı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Daire Başkanlığı Engelliler ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü Yaşlı Hizmetleri Birim Sorumlusu Nalan Öztürk, Türkiye’de ortalama yaş süresinin 75 ve 80 yaş aralığına geldiğine dikkati çekti. 2050 yılında yaş sınırı 80 ve 90 yaşlarda olması öngörüldüğünü ifade eden Öztürk, “Yaş ve ömür uzuyorsa, çözümler, standartlar ve algılar değişiyor demektir. Daha dinamik, üretken bir yaşam hedeflemekteyiz. Bedenen ve zihnen daha katılımcı bir yaşam, kendi kendine yetebilme adına 2021 yılı eğitim ve seminer programlarımıza birim olarak başlamış bulunmaktayız” diye konuştu.
Bu arada Vefa Konağı’nda gerçekleştirilen etkinlikte Endokrin ve Metabolizma Uzm. Doktoru Lezzan Keskin ise etkinliğe katılanlara kan şekeri testi yaptı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir