İçişleri: Afrika’da vize verilen ülkelerde parmak izi alınacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı, Afrika’da Türkiye’ye geliş için vize verilirken parmak izi alınacağını, bu alandaki sistemin kurulduğunu bildirdi.

ANKARA (İGFA) – İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, ‘Medya temsilcileri ile göç buluşması’ toplantısında Türkiye’nin göç politikalarına ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Göç konusunun bugünün meselesi olmadığını farklı sebeplerden dolayı dünyanın göçle karşı karşıya olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Çataklı, yaklaşık 4 milyon yabancının yaşadığı Türkiye’nin en çok göçmene ev sahipliği yapan ülke konumunda bulunduğunu dile getirdi.

Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Türkiye’nin insani yardımlar konusunda da öncü olduğunu, Afganistan’a da Cuma günü üçüncü yardım treninin gönderileceğini kaydetti.

Soru üzerine Çataklı, bazı illerin yabancılara ikamete kapatıldığını bildirdi. Geçici korumaya kapatılan, uluslararası korumaya kapatılan, bir de her ikisine birden kapatılan iller olduğuna dikkati çeken Çataklı, “Geçici ve uluslararası koruma kaydına kapatılan iller Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Yalova” bilgisini paylaştı.

Vizeyle Türkiye’ye gelen ve daha sonra pasaportlarını imha ederek dönüş yapmayanların bulunduğunu kaydeden Çataklı, bu durumun da kişilerin tespitini zorlaştırdığını, yakalananların savaşlar nedeniyle ülkelerini terk ettiklerini ileri sürdüğünü anlattı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir