Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘teyit’ uygulaması geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyadaki yalan haberle mücadele için bir uygulamanın hayata geçmek üzere olduğunu duyurdu. Altun, bir Twitter kullanıcısının paylaşımını alıntılayarak, “Uzun süredir çalışmalarını yürüttüğümüz DOĞRU MU platformu, çok ama çok yakında yayına geçecek, hakikat mücadelemizin güçlü aygıtlarından biri olacak” dedi.

Son dönemde ülkemizdeki sosyal medya platformlarında paylaşılan asılsız haberlerin büyük kitlelere ulaşıp olumsuz sonuçlara yol açma ihtimaline karşı Cumhurbaşkanlığı’ndan somut adım geldi.

Asılsız haberler için ‘Doğru Mu’ uygulaması geliyor

Türkiye’deki sosyal medya platformları, çoğu zaman güzel amaçlara hizmet etmek için geniş kitlelerle haberleşmeyi kolaylaştırıyor. Bugüne kadar sesini duyurmak isteyen çoğu insan, sosyal medya üzerinden isteğini dile getirip çok daha etkili bir şekilde geri dönüş alabiliyor.

Ancak bu güzel amaçlar dışında maalesef asılsız haberler, yalan beyanlar veya sahtecilikle direkt bağlantılı içeriklerin de önüne geçilemiyor. Özellikle gündemdeki bazı haberlerin çarpıtılarak ya da değiştirilerek sosyal medyadan servis edilmesi, kitlelerin yanlış bilgiyle donatılmasına neden oluyor.

Bugün Twitter hesabından Fahrettin Altun’u etiketleyerek sosyal medyadaki asılsız haberlere karşılık topluma bu tür haberlerin gerçeğinin sorgulanabileceği bir platform önerisinde bulunan bir kullanıcı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un ilgisini çekerek güzel bir haberin verilmesinde büyük rol oynadı.

Fahrettin Altun, çok yakın zaman içerisinde yalan ve asılsız paylaşımların doğrulunun sorgulanabileceği Doğru Mu platformunun iOS ve Android sürümlerinin yayınlanarak kullanıma açılacağını paylaştı.

Kaynak Linki = İGF

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir