Başkan Hürriyet: “Derneklerin özerk bütçesi olmalı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli’de Dilovası’nda Kocaeli Ağrı Dernekleri Federasyonu 1. Olağan Kongresi’ne katılan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, derneklerin özerk bütçesinin olması gerektiğini söyledi.

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Ağrı Dernekleri Federasyonu’nda kurucu başkan Ömer Yıldırım’ın yeniden başkanlığa seçildiği genel kurula katılan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AK Partili Milletvekili Cemil Yaman’dan derneklerin özgürleşmesini sağlamak için yasal düzenlemeyle devletten bütçe verilmesini sağlayacak adım atmasını rica etti. 

Dilovası Kültür Merkezi’ndeki kongrede konuşan Başkan Hürriyet, derneklerin siyaset üstü olması gerektiğinin altını çizdi. “Derneklerin belediyeler dahil hiçbir yerin arka bahçesi olmamalı” diyen Başkan Hürriyet, “Sivil düşünceyi önemseyen ve dernekçilikten gelen biri olarak derneklerin, insana dokunmanın, iyilik yapmanın, toplumu kaynaştırmanın ve dayanışmanın ne kadar önemli bir aracı olduğunu bilincindeyim. Sayın milletvekilim de buradayken bir ricada bulunmak istiyorum. Dernekler özerk bütçeye sahip olmalı. Acilen kendilerine ait çok ciddi yasaya ihtiyaçları var. Kendi başlarına karar verebilmeleri ve kendilerini idare edebilmeleri için Avrupa’daki düzenlemelerden de örnek alınarak yeni yasal düzenleme yapılmalı. Aksi halde belediyelerin kapısını çalıyor ya da bir organizasyonun arka bahçesi oluyorlar. Sonucunda da istenen amaçtan uzaklaşıyor, bölünüyorlar.  Eğer derdimiz topluma faydalı işler yapmaksa derneklerin mutlaka devletten destek alabileceği bütçe olması gerekiyor” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir