Başkan Dağtekin’den Asgari Ücret Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Dağtekin’den Asgari Ücret Açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2022 yılında uygulanacak asgari ücretin 4 bin 253 TL olarak açıklanmasının ardından değerlendirmede bulunan AK PartiAdıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin,..

Başkan Dağtekin’den Asgari Ücret Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2022 yılında uygulanacak asgari ücretin 4 bin 253 TL olarak açıklanmasının ardından değerlendirmede bulunan AK PartiAdıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti olarak emeğiyle, alın teriyle, helal mücadelesiyle ekmeğinin peşinde olan kardeşlerimiz sahipsiz ve yalnız olmadığını bir kez daha gösterdiklerini ifade etti.

Dağtekin açıklamasında asgari ücretteki rakamlar ve kaldırılan vergilerle hem çalışanın hem de işverenlerin bu artıştan memnun kaldığını vurgulayarak “Milyonlarca emekçimizin merakla beklediği 2022 yılı başından geçerli olacak yeni asgari ücret yüzde 50,5 artışla 4 bin 253 lira oldu. Bu artış enflasyonun 29.2 puan üzerinde gerçekleşti. 1 Ocak 2022 itibariyle asgari ücret brüt 5004 lira, net 4253 lira 4 kuruş oldu. Tarihi bir adım atılarak asgari ücretliler üzerindeki gelir vergisi ve damga vergisi yükü kaldırıldı. Vergi düzenlemesiyle işveren 450 liralık ilave maliyetten de kurtulmuş oldu . Elbette bu adım atılırken tüm dengeler göz önünde bulundurularak atıldı. AK Parti olarak attığımız bu adım ülkede ’emeğin partisi’ pozu kesen tüm partilerden daha fazla emekçinin yanında olmuş bir geleneği temsil ettiğini bir kanıtıdır. Liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni ekonomi modeli ışığında yeni asgari ücret ve asgari ücrette gelir ve damga vergilerinin kaldırılması ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile bütün işçilerimize yeni asgari ücretin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İşçi ve işveren temsilcilerini kutluyorum. Konuya hassasiyetle yaklaşan ve işçilerimizin yanında duran ve güçlü ve lider ülke hedefiyle öneli bir vizyon ortaya koyan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm çalışma ekibine teşekkür ediyorum” dedi

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir