AK Parti Adıyaman Milletvekili Aydın, tütün kooperatif başkanlarıyla bir araya geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve AK Parti İl yönetimi, kentteki yetki belgelerini alan tütün kooperatif başkanları ile bir araya geldi.

Kentte Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda bir araya gelen heyet, kooperatifleşme süreci ile ilgili görüşme yaptılar.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, burada yaptığı konuşmada, tütün üreticilerinin yanında olduklarını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara yönelik getirilen cezanın yürürlük tarihinin 1 Ocak 2022’ye kadar uzatıldığını hatırlatan Aydın, “Gelinen aşamada tütünü asıl sınırlayanın 2001 yıllarında Bülent Ecevit’in başbakanlığı döneminde TEKEL’in özelleştirme kapsam ve programına alınmasıyla oldu. Daha sonra aynı dönemde “Kemal Derviş yasaları”nın bulunduğu bir dönemde 4733 sayılı Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun’un Mecliste kabul edildi.” dedi.

Adıyaman’da tütün üretimi ve üretici sayısının arttığını belirten Aydın, ” 2011 yılında 2 bin 111 tütün üreticisi vardı, şuan 8 binlere yakın tütün üreticisi var. Yine 2011 yılında 1 milyon 500 bin kilogram tütün üretilirken, 12 milyon kilogram üretimine çıktı. Dışarıdan gelenler dilenleri saymıyoruz sadece Adıyaman’da üretilenlerden bahsediyorum. Hem tütünü hem de üreticisini arttırdık bunun bir düzene girmesi gerekiyor. Şimdi 6 ay daha bu süre uzatıldı, şuan kooperatiflerimizi kurduk pandemi dolayısı ile eksikliklerimiz oldu diye. 2017 yılında yasa çıktı ve biz 3 ile 4 defadır uzatıyoruz, bizler Adıyaman için Adıyaman çiftçisi için yapılacak ne varsa bundan sonra yine arkadaşlarımızla beraber yapacağız, üreticimize sahip çıkıp mağdur etmeyeceğiz” diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan ise, “Ben oda başkanlarımız ve çiftçilerimiz adına Ahmet Aydın vekilimize teşekkür ediyorum. Bu süreçte kendisi bizzat Ankara’da ilgilendi. Ben kendisi ve ekibine teşekkür ediyorum, her zaman kendilerine desteğimiz tamdır.” diye konuştu.

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Kadın kolları Başkanı Saliha Diler ve tütün kooperatif başkanları katıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir