Yurt genelinde yük taşıyan araçlara eş zamanlı denetim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polis ekiplerinin denetimlerinde 282 aracın yasal hız sınırlarını ihlal ettiği, 645 sürücünün çalışma ve dinlenme sürelerine uymadığı belirlenirken, toplamda 2 bin 606 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.

BURSA (İGFA) – Polis ekiplerince ülke genelinde 15-16 Nisan tarihlerinde eş zamanlı olarak yük taşıyan araçların denetimlerin sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, karayolunda yük taşıyan araç şoförlerinin yaptıkları çeşitli kural ihlalleriyle trafik güvenliğini olumsuz etkiledikleri, karıştıkları kazaların şiddet ve sonuçlarının da ağır olduğu ifade edildi.

Pandemi tedbirleri sürecinde tedarik zincirinin önemli bir halkasını oluşturan bu araçların trafikte yer aldıklarına dikkat çekilen açıklamada, yük taşıyan araçların şoförlerinin trafik ihlallerini önlemek amacıyla yapılan eş zamanlı özel denetimlerde 33 bin 149 araç ve sürücünün denetlendiği bildirildi. Açıklamada, 511 sürücünün araçta takograf bulundurmadığı/kullanmadığı, 282 aracın yasal hız sınırlarına uymadığı, 645 sürücünün çalışma/dinlenme sürelerine uymadığı, 35 aracın zorunlu mali sorumluluk sigortasının bulunmadığı tespit edildi. Toplamda ise 2 bin 606 trafik kural ihlali tespit ederek, işlem yapan ekipler, sürücülere hem kendilerinin, hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu. Denetimlerin devam edeceği bildirildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir