Yaşam Sinyal Cihazı ile Van’da tatbikat

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle Ocak ayından bu yana sahaya çıkan arama kurtarma ekiplerinin üzerinde bulundurması zorunlu hale getirilen Yaşam Sinyal Cihazı, 35 metre derinlikten çevresindeki 70 metrelik alana 40 saat boyunca sinyal verebiliyor.

ANKARA (İGFA) –  İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle yeni yılla birlikte sahaya çıkan arama kurtarma ekiplerinin üzerinde bulundurması zorunlu hale getirilen “yaşam sinyal cihazı”, kar altında kalanların kısa sürede kurtarılmasını sağlıyor.

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlileri, çığın acılara neden olmasının önlenmesi ve arama kurtarma çalışmalarının daha kontrollü yapılmasına yönelik eğitimlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda riskin yüksek olduğu Çatak, Başkale, Bahçesaray ve Gürpınar ilçelerinde görevli güvenlik korucuları, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Polis Arama Kurtarma birimlerinde görevli 75 Polis ve sınır birliklerinde görevli askerlerden oluşan yaklaşık 2 bin 500 kişiye, teorik ve pratik çığ eğitimi verildi.

Eğitime tabi tutulan görevliler, İçişleri Bakanlığınca geçen sene yayımlanan genelgeyle bu yıl ocaktan itibaren sahaya çıkan ekiplerin üzerinde bulundurması zorunlu hale getirilen yaşam sinyal cihazlarını kullanmaya başladı.

Çevresindeki 70 metrelik alana, 35 metre derinlikten bile 40 saate kadar sinyal veren cihazı üzerinde bulunduranların yerleri, kısa sürede tespit edilerek kurtarılmaları sağlanıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir