Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Bursa Şubesi’nde yeni başkan seçildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şubesi 11 Dönem Olağan Genel Kurulu, Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşti. Tek liste ile yapılan olağan genel kurulda Esra İnhanlı, oy birliğiyle Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şubesi’nin yeni başkanı seçildi.

BURSA (İGFA)- Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şubesi 11 Dönem Olağan Genel Kurulu’na; AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, BTSO İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu’nun yanı sıra çok sayıda dernek üyesi ve davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Olağan genel kurulu açılışında konuşan Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şubesi’nin mevcut Başkanı Oktay Altun, “Sürekli çoğalıyoruz, dernek yönetimimiz daha da genişledi ve daha da kapsamlı oldu. Odalarımızla birlikte doğru bir çalışma içinde bulunduk ve belediyelerde toplantılar yaptık. Toplantılarda sistemi nasıl düzeltebiliriz, eksiklikler neler diyerek, bunlarla ilgili çalışmalar yaptık” dedi.

 Altun’un ardından bir selamlama konuşması yapan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ise, “Bugün gerçekleştirilecek olan Yapı Denetim Kuruluşları Birliği’nin 11 Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşaat sektörü söz konusu olunca yirmi yılı aşkın süreden beri yapı denetimlerin bu sektördeki önemi gerçekten yoğun. Burada binlerce mühendis ve mimarın bünyelerinde barındırıyor. Ülkenin dördüncü büyük şehir ve ekonomik anlamda mesleğimizin en büyük üçüncü iş hacminin olduğu şehir. Hep beraber görüşlerimizi ortaya koyup her konuya çözüm bulabileceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

BTSO İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, İMO Bursa Şubesi Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar’ın da yaptığı selamlama konuşmalarının ardından genel kurulun ikinci kısmına geçildi. Faaliyet Raporu, Denetim Raporu, Gelir-Gider tablosunun okunması ve ibra edilmesinin ardından seçime gidildi. Tek listeyle yapılan ve açık oylamayla gerçekleştirilen seçimde Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şubesi’nin yeni başkanı oy birliğiyle Esra İnhanlı oldu. Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan ve Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şubesi’nin ilk kadın başkanı olmanın heyecanını ve mutluluğunu birlikte yaşadığını belirten Esra İnhanlı, “”Biz, 4708 Sayılı Yasa ile Bakanlık yarı özel firmalarız. Dolayısıyla bu çerçevede hizmetlerimizi veriyoruz. 4708 Sayılı Yasa’nın aksayan taraflarını ve üyelerimize daha fayda sağlaması noktasında çabamızı yeni dönemde de devam ettireceğiz” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir