Vali Çuhadar; Basın Bizim İçin Değerlidir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Mehmet Cihan Akbilek ve yönetim kurulu üyelerinden Vali Mahmut Çuhadar’a iadeyi ziyaret.

Adıyaman basınına büyük bir güç katan Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti (İGC), Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’a Adıyaman basının çektiği zorlukları ve ekim ayında çıkması planlanan internet medyasını ilgilendiren yasa hakkında bilgiler verdi.

Adıyaman İnternet Gazetecileri Derneğinin önemli bir görevi üstlendiğinin altını çizen başkan Akbilek, İnternet Gazetecilerinin de tek çatı altında toplanarak faaliyetlerine devam etmelerinin önemine vurgu yaptı. Gazetecilerin haklarını savunmak için bir araya gelerek ortak bir çalışma yürüttüklerinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden İGC Başkanı Akbilek,”İnternet Yasası’nın bir an önce çıkmasını talep ediyoruz. İnternet gazeteciliği kurumsal bir yapı içerinde yer alması gerekiyor. Gazetecilik mesleğinin gereklerini yerine getiren kişilerin internet gazeteciliği alanında faaliyet göstermesi için desteklenmeleri de önem taşımaktadır. Adıyaman İnternet Gazetecilerinin amacı emek veren gerçek gazetecilerin hak ettikleri değeri görmesini sağlamaktır” dedi.
İGC Başkanı Akbilek; İnternet yasasının kısa sürede çıkması ile merdivenaltı dediğimiz haber sitelerinin BTK tarafıdan kapatılması ve gerçek internet medyası temsilcilerini rahatlatacağını belirtti.

BASIN KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, basının önemli bir kamu görevi gerçekleştirdiğinin altını çizerken, günümüzde popüler hale gelen internet medyasının yasal bir zemine kavuşmasının son derece önemli olduğunu kaydederken, mesleki anlamda da dijital haberciliğin bu sayede yoluna daha emin adımlarla devam edeceğini kaydederek, İnternet Yasası’na desteklerinin tam olduğunu söyledi. “İnternet Yasası ile ilgili sizlerin arkasındayız. Medya, yerel yönetimler ile vatandaş arasında bir köprü görevi görmektedir. Bu mesleğin doğru yapılabilmesi için yasanın bir an önce çıkarılmasını bizler de destekliyoruz “açıklamasında bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir