Ukraynalılar, Kocaeli’nin mezbahasında eğitim aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükşehir Belediyesi’nin mezbahalar konusunda kabiliyet ve deneyimlerinden yaralanmak için Ukrayna’da mezbaha açmayı düşünen bir firmanın yönetici ve personeli Kocaeli mezbaha binasını ziyaret etti.

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıl önce hizmete aldığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ruhsatlanmış son teknolojik teçhizatlarla kesim yapılabilen, 4 bin 300 metrekare yapı alanına sahip olan mezbaha örnek olarak gösteriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kesim için gerekli tüm modern teknik donanıma sahip mezbahası birçok konuğu ağırlarken, son olarak Ukrayna’da mezbaha açmayı düşünen Halal Et Company şirketin yöneticilerinin de bulunduğu 6 kişi ziyaret etti.

Ukrayna Halal Et Firması personeline 12-16 Nisan 2021 tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce eğitim verildi. İş sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uygun bir şekilde elbise ve donanımları karşılanan Ukraynalı personele mesai saatleri içerisinde bilgiler verildi. Eğitim sonunda Ukraynalı personele Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce katılım belgesi de verildi. 

Halal Et Company şirketin direktörü Sergey Marçuk;  mezbahayı kendilerine açtıkları ve eğitim verdikleri için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir