Türkiye’ye grekoromen kadınlarda ilk altın madalyayı getirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

U23 Kadınlar ve Erkekler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya mücadelesi veren Ahıska Türk’ü sporcu Elvira Kamaloğlu’nun final maçında Macar rakibini yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

ANKARA (İGFA) – Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, U23 Kadınlar ve Erkekler Avrupa Güreş Şampiyonası, 07-13 Mart 2022 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde yapıldı.

30 sıklette madalya mücadelesi verecek Milli Sporcularımız arasında daha önce birçok şampiyonluk elde etmiş olan Ahıska Türkü Milli Sporcumuz Elvira Kamaloğlu da kafilede yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları ile Ukrayna’dan Erzincan- Üzümlü ilçesine iskan edilen Ahıska Türklerinden olan ve 2017 yılında Türk vatandaşlığını kazanan sporcu, Güreş şampiyonasının yapılan eleme maçlarında İspanyol, Bulgar ve Polonyalı rakiplerini geçerek finale kalırken, Macar rakibini yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

15 yaşında Türkiye’ye gelen Elvira Kamaloğlu grekoromen kadınlarda ülkemize ilk altın madalyayı getiren isim oldu. Elvira kazandığı bu başarı sonucunda hem kendisini hem de Türkiye’yi kadınlarda ilk kez takım halinde şampiyonluğa ulaştırdı.

Öte yandan 23 ülkenin katıldığı turnuvayı 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya ile tamamlayan Milli Sporcularımız, Cumhuriyet tarihinde kadınlarda ilk kez Avrupa’nın en büyüğü oldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir