Türk hazırgiyiminde İspanya’ya dijital tanıtım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EHKİB, ETHİB ile UTİB, Türkiye’nin hazırgiyim ve konfeksiyonda ikinci, Ege Bölgesi’nin ise birinci pazarı İspanya’ya 24-28 Mayıs tarihlerinde dijital ticaret heyeti düzenleyecek.

İZMİR (İGFA) – Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ETHİB) ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) İspanya’ya 24-28 Mayıs tarihlerinde dijital ticaret heyeti düzenlemek için güç birliğine gitti.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, 2020 yılında pandemi nedeniyle yaşanan sipariş ertelemeleri ve iptaller dolayısıyla İspanya’ya Türkiye geneli tekstil ihracatında yüzde 14 düşüş yaşandığını ve 241 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini hatırlattı.  

Tekstil ve hazır giyim sektörleri için Avrupa Birliği’nin üçüncü büyük tedarikçisi olduklarını vurgulayan Eskinazi, “İspanya pazarında alıcılar hem kumaşı hem modeli görmek istiyor. Bu yüzden 3 birliğimizle güçlerimizi dijitalde birleştirmek istedik” dedi.  

45 KATILIMCI FİRMA

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş ise Avrupa Birliği’nin en önemli ihracat pazarları olduğunu kaydederken, “Etkinliğimizde Ege İhracatçı Birlikleri’nden 24, UTİB’den 21 olmak üzere 45 katılımcı firma yer alıyor.  2021’in ilk çeyreğinde İspanya’ya hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatımız yüzde 7 artarak 84 milyon dolara ulaştı. Mart ayında ise yüzde 42’lik artışla 28 milyon dolarlık ihracatımız var.2021’de de ana pazarlarımızda ve yeni pazarlarda dijital ticaret heyetleriyle aktif olmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir