TBMM Başkanı Şentop’tan 23 Nisan mesajı… “TBMM, hürriyetini teslim etmeyen kahraman milletimizin bizlere armağanıdır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

BURSA (İGFA) – TBMM Başkanı Mustafa Şentop mesajında, millî iradenin tecelligâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yılına erişmenin iftiharı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.  

Bir asrı geçen yaşıyla büyük zorluklarla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin canları pahasına hürriyetini teslim etmeyen kahraman milletin armağanı olduğunu kaydeden Şentop, “Tarihimizin makûs zamanları olarak andığımız terör saldırıları, darbe ve vesayet girişimleri ile demokrasimize darbe vurulmak istense de, dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz bir vücudun azaları gibi kenetlenerek, “Ya İstiklal Ya Ölüm” düsturuyla, büyük ve güçlü Türkiye idealine sahip çıkmıştır. 101 yıl önce aziz milletimizin vatanın birliği ve milletimizin dirliğini temin için var gücüyle çalışma kararlılığını ve zorluklarla mücadele azmini bugün de aynı inanç ile korumaktayız” dedi. 

Meclisin açıldığı 23 Nisan gününün Ulusal Egemenliğin yanı sıra Çocuk Bayramı olarak kutlanmasının tarihten alınan gücün istikbalin mimarlarına aktarılmasının tezahürü olduğunu ifade eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, mesajında şu ifadeleri kullandı.

“Çocuklarımıza yaşanabilir güzel bir dünya bırakmak ve onların çağın gereklerine uygun donatılmasına gayret etmek en asli vazifemizdir. Sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuzun bir kez daha altını çizmek isterim. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile mesai ve silah arkadaşlarını, ilk Meclisimizden itibaren Gazi Meclisimizin çatısı altında görev yapmış bütün milletvekillerimizi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı olması dolayısıyla hassaten milli şairimiz Mehmet Âkif’i, İstiklal Harbi’nde canlarını feda eden aziz şühedayı hayırla, rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir