Siyaset Hizmet Alanıdır Şov Alanı Değil

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun zaman oldu köşe yazısı yazmayalı, yazmayı özlesende uzak durduğun süreçte gelişmeleri, yaşananları izlerken literatür”ünüzde bir hayli kapsamlı oluyor. Bu bağlamda, son günlerde CHP milletvekili, teşkilatı ve bağlı belediyelerin ortak havuzundan beslenen bir zümre AK Parti milletvekillerinden tutunda danışmanların giyim tarzına kadar inerek gayri ahlaki bir kampanya başlattılar.

Tabiki de eleştiri olacak lakin eleştiriyi yapanların torbasında proje ve daha da önemlisi samimiyet olacak. Muhalefet iktidarın kapsamlı ve ülkeyi dünyada ve bölgede güç haline getirecek projeleri karşısında ancak lokal hadiseler ile gündemde tutunmaya çalışıyor. Tıpkı ilimizde olduğu gibi. Aynı odaktan servis edilen ve yandaşları hariç hiç bir kesim tarafından tasvip ve itibar edilmeyen açıklamalara baktığımızda iktidar Adıyaman’a ihanet ediyor. Sayın Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Tutdere ve teşkilatı İli çağ atlatma çabasında.

Şöyle bir zaman tüneline bakalım. Vekil olmadan önce iktidarın tütün politikasını olumlu bulan ve basın üzerenden Başta Sayın Ahmet Aydın”a ve vekillere teşekkür eden Tutdere vekil olduktan sonra tütün meselesi üzerinden akla ziyan işlere imza atmıştır. İktidar milletvekillerinin gayreti ve çabaları neticesinde İle gelen yatırımlarla alakalı birkaç gün öncesinden yaptığı açıklamalarla sahiplenme arayışına girmiştir. Siyasi pencereden baktığımızda olabilir diyorsunuz ama sıkışınca biz muhalefetiz imkân ve gücümüz yok demeyeceksiniz. O zaman kamuoyu Şov yaptığınızı rahatlıkla çözebiliyor. Çünkü doğru bir tanedir yer ve zamana göre değişkenlik göstermez. Bir dönem İl başkanlığı iki dönemdir milletvekili olan İlin böyle bir değerine aaa, Milletvekilimi. Hiç tanımıyorum diyebilen zerzevat, Fırat”ın Oda kültürünün bütün inceliklerini bünyesinde barındıran, her gün onlarca telefon görüşmesi yaparak talep ve temennileri bizhati vatandaştan dinlemeyi tercih ederek Adıyamanlıların yüreğine dokunabilen ender siyasetçilerdendir. Böyle bir değeri tanımamak art niyetin en güzel göstergesidir Gerçekten derdiniz Adıyaman ise..! İktidar/muhalefet el ele bu kentte hizmet çıtasını nasıl yukarı taşırız birlikteliğini yakalayın. Bir kesime bel altı haberler yaptırarak kutsal meclis altında aynı çatıyı paylaştığınız arkadaşlarınızı yıpratma arayışından vazgeçin çünkü bu doğru bir tarz değil. Netice olarak Adıyaman’da hala herkes birbirini dünü/bugünü ile tanıyor biliyor. Yapılan veya yapılması istenilen karalama kampanyasının hiç kimseye olmadığı gibi asli göreviniz olan hizmet için yola çıktığınız Adıyaman”ımıza da faydası olmadığı gibi zararı olduğunda gün gibi aşina. Hırs, ihtiras ve yürüdüğün yolda her şey mubah mantığı iflas etmeye mahkûm bir düşünce tarzı. Sizi bu yola sevk edenlerin bugün için kazanımlarından dolayı destek verenlerin yarın bir başkası için size karşı bu tutumu sergilemeyeceklerinin garantisi olmadığı halde. Mevkiler makamlar gelir geçer bütün mesele geride hoş bir seda bırakmak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir