SİHA’ların yeni vurucu gücü MAM-T göreve hazır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizin İnsansız Hava Araçları (İHA) filosunun vuruş gücü etkinliği görevini üstlenen Roketsan’ın, daha yüksek harp başlığı etkinliği ve daha uzun menzil ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirdiği MAM-T’nin ilk test atışları başarıyla gerçekleştirildi.

ANKARA (İGFA) – MAM-T mühimmatının Bayraktar AKINCI TİHA’dan ilk atış testine, projeye liderlik eden Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in yanı sıra Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit ile Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci katıldı. Atış faaliyeti Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
 
Test atışları başarıyla tamamlanan MAM-T mühimmatı hakkında bilgi veren Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, kısaca MAM olarak isimlendirilen Mini Akıllı Mühimmat ailesinin gelinen noktada dünyadaki muadillerinden çok daha önde bir konumda olduğunu söyledi. İHA’larda görev süresini maksimuma çıkaran MAM ailesinin yeni üyesi MAM-T de yüksek harp başlığı kapasitesi ve yüksek menzil performansıyla, ülkenin yeni tip İHA filosunu yine dünya standartlarının üzerinde bir etkinlik ve güce ulaştıracağını söyledi. 

“Türkiye, yerli ve milli kaynaklarıyla, farklı görevleri icra edebilecek kabiliyetlerle donatarak son teknolojiyle geliştirdiği insansız hava araçlarında, bugün artık küresel bir güç olmuş durumda” diyen İkinci, “Yakın tarihte Türk Silahlı Kuvvetlerimiz (TSK) tarafından kullanılmaya başlaması planlanan AKINCI İHA platformunun kabiliyetleriyle uyumlu olarak geliştirdiğimiz MAM-T, daha yüksek etkinlik ve daha uzun menzil performansıyla göreve hazır olduğunu kanıtladı” diye konuştu.

TESLİMATLAR 2021’İN İKİNCİ YARISINDA

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci ayrıca, AKINCI İHA’nın 1. fazı için belirlenmiş olan teslimat takvimine paralel olarak, bu yılın içerisinde İHA ile beraber ilk mühimmat teslimatlarını yapmayı hedeflediklerini belirterek, “Kalifikasyon ve diğer test faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından, 2021’in ikinci yarısında tam kapasiteyle seri üretime geçmeyi öngörüyoruz” dedi. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir