Sakarya’ya 2 yılda 1 milyarlık yatırım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, geride kalan 2 yılda Sakarya’ya 1 milyar TL’ye yakın yatırım yaptıklarını açıkladı.

SAKARYA (İGFA)- Şehir genelinde tarımı kalkındırmak adına çok önemli adımları hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal kalkınma hamlelerimizi başlattık. Hamdolsun kenevir başta olmak üzere katma değeri yüksek ürünleri şehrimizde üretiyoruz. Fidan A.Ş ve Sera A.Ş ile şehrimizin tarımsal geleceğine katkı sunduk” dedi.
ÇEVRECİ ANLAYIŞ
Sakarya’ya birçok yeni yaşam alanı kazandırmak adına parklar ve meydanlarda düzenleme çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Geyve’nin tarihi dokusuna uygun örnek bir meydan çalışmasını hayata geçireceğiz. Yeşil alanları, şehir mobilyaları ile 7/24 yaşayan bir meydan olacak. Aynı şekilde Unkapanı’nda başlattığımız yenileme çalışması sayesinde bölgemiz modern bir görünüme kavuşmuş olacak. Orman Park’ta yenileme çalışmalarımızı sürüyor” dedi.


TÜRKİYE’YE ÖRNEK 2 PROJE

Türkiye’ye örnek projelerine yenilerini eklediklerini belirten Başkan Ekrem Yüce, “SGM bünyesinde 300 metrekare alan üzerine kurulu Sosyal Sevgi Mağaza’mızda 2 bin 500 kıyafet bulunuyor. Sosyal Sevgi Mağaza’mızın hemen yanında ihtiyaç sahiplerine yönelik gıda ürünlerinin yer aldığı sosyal marketi kısa süre içerisinde hizmete sunacağız” dedi.
Sporcunun ve sporun her zaman destekçisi olduklarını belirten Başkan Yüce, “2020 yılının son aylarında dünyanın en prestijli organizasyonlarından birisi olan Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonasını Sakarya’mızda düzenledik. Dünyanın 13 bisiklet dostu şehri unvanını da bu yıl içerisinde almış olacağız. Yenikent Spor Salonu yanına uluslararası müsabakalara uygun Bocce sahası inşa ettik. Sapanca Hacımercan Spor Tesisi ile geleceğin yıldızlarının yetişeceği sentetik bir sahayı Sapancalı vatandaşlarımızın hizmetine kazandırdık. Bisiklet Vadisi’nden Vagon Park’a kadar uzanan bisiklet yolunu tamamladık” açıklamasını yaptı.

“ULAŞIMDA ÇAĞ ATLIYORUZ”

Ulaşıma kavşak ve duble yollar ile yeni bir soluk kazandıracaklarını belirten Yüce, “Bölünmüş yollar, köprülü kavşaklar ile Sakarya ulaşımında yeni bir dönemi başlattık. 30 milyon TL’lik yatırımla şehrimizin girişini köprülü kavşakla rahatlatacağız. Anadolu Otoyolundan Sakarya’ya yeni giriş olacak proje için geri sayıma geçtik” dedi.
SAKARYA GÜÇLENİYOR
Açıklamalarına devam eden Yüce, “Sakarya-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı arasında konforlu ve ekonomik yolcu taşımacılığı hizmetine HAVASAK’lar ile başladık. Ayrıca araç yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde parklanmaya Park54’le düzen getirdik. Kadın kooperatifi marifeti ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımız bünyesinde kurulan Yağcıbedir halısı üretim atölyesi çalışmalarına devam ediyor. 3 bin yıllık tarihi bir kültüre sahip çıkıyoruz. Kumuş olduğumuz kooperatif içerisinde hediyelik eşya, dekoratif paketleme ve ambalaj malzemeleri üretimini gerçekleştiriyoruz. En bilinen güvenilir ve lezzetli harmanlardan oluşan ÇAYKUR satış noktası ile çayın kaynağını şehrimiz getirdik” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir