Pamukkale’de atık yağa karşı ‘sıvı deterjan’ hediye

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli’de Pamukkale Belediyesi ‘Her şey küçük bir adımla başlar’ diyerek, ilçe genelinde evlerinde kullandıkları atık yağları mahalle muhtarlıklarındaki depolama merkezlerine getirenlere hediye vermeye başladı.

DENİZLİ (İGFA) – Pamukkale Belediyesi, çevre dostu projelerle farkındalık oluşturmaya devam ediyor. 1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletirken, Pamukkale Belediyesi bunun önüne geçmek amacıyla kampanyalar düzenliyor.

Bitkisel atık yağların toplanması ile ilgili olarak ÇEVSA Bitkisel Atık Yağ Toplama ve Geri Dönüşüm ile sözleşme imzalayan Pamukkale Belediyesi ‘Her şey küçük bir adımla başlar’ diyerek bu konuda farkındalık oluşturdu.  Bitkisel atık yağları biriktirerek mahalle muhtarlıklarında bulunan atık toplama merkezlerine getiren vatandaşlardan 5 litrelik atık yağa karşılık 750 ml’lik sıvı deterjan hediye olarak verilmeye başlandı.

GELECEĞİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, halkın bu konuda daha duyarlı olmalarını sağlamak, teşvik etmek için, evlerinde kullandıkları bitkisel atık yağları biriktirerek, muhtarlıklarda bulunan atık toplama merkezlerine getirmeleri halinde hediye verdiklerini söyledi. Başkan Örki, ayrıca Pamukkale’de açılan yeni işletmelere bitkisel atık yağlarını lavaboya dökmeme şartı da getirdiklerini kaydederek, “Farkındalık kampanyasına ilgi giderek artıyor. Evlerinde biriktirdikleri bitkisel atık yağları mahalle muhtarlıklarına getirenlerin sayısının gün geçtikçe artmaya başlıyor” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir