OLMAZ, YAPILAMAZ DENİLENİ YAPIYORUZ VE BUGÜN BURADA TARİHİ BİR ANA ŞAHİTLİK EDİYORUZ

2B9C695A-E44B-4324-89B3-1888D817E773.png

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın, Çelikhan Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin açılışında konuştu; ‘’Tütün ile ilgili olarak siyaset yapmadık. Tütün..

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın, Çelikhan Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin açılışında konuştu;

‘’Tütün ile ilgili olarak siyaset yapmadık. Tütün konusunda milletimiz ve memleketimiz adına neler yapabiliriz diye çözüm üretmenin peşinde koştuk. Çelikhanlı tütün üreticimizin bir iki dönüm üzerinden elde ettiği tütünle aile geçimini sağladığı, alın teri, göz nuru ve el emeği idi tütün. Tütün konusunda bugünlere kolay gelinmedi. Tütünün bir hikâyesi var. Tütün konusunda bugün ahkâm kesenlerin tütünün başına neler getirdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz.

AK Parti kurulmadan önce meşhur Kemal Derviş yasaları ile tütünü yasaklayan zihniyet bugün tütün konusu üzerinden siyaset ve algı yapmaktadır. Tütün konusunda şahsım üzerinden yalan ve iftiralar ile algı operasyonları yaptılar. Tütün ile ilgili yatırımı var, tütün fabrikası var denildi ben bile bu fabrikanın nerede olduğunu hala bulamadım, haberim yok! Fabrikayı bulursanız, bu konuda beni de bilgilendirin. Kemal Derviş yasaları ile sarmalık kıyılmış tütün ile ilgili olarak 4733 sayılı yasa ile bırakın satışını yapmayı, bulundurulması bile 1-3 yıl arasında hapis cezası getiriyordu. Tütün tarımsal destekten çıkarılmıştı. Bunların hepsi daha AK Parti kurulmadan önce yapılanlardı.

AK Parti iktidarları döneminde 50 Kğ’a kadar tütün satışının önünü biz açtık. Adıyaman tütünü adı altında piyasada gerçek üreticimizin aleyhine olan gelişmeler üzerine ve tütünü kayıt altına almak için Ankara’da Adıyaman’dan 16 sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldik. Tütün konusunda neler yapabiliriz diye görüş alışverişinde bulunduk ve kooperatifler üzerinden tütünü kayıt altına alarak üreticimizin önünü açabiliriz noktasında birleşerek o dönem Başbakanımız olan Sn. Binali Yıldırım Bey ve Bakanlarımız ile görüştük.

Tütünü kooperatifler üzerinden yasal hale getirerek, gerçek üreticilerimizin önünü açtık. Kooperatiflerin kurulması sürecinde ciddi destekler sağladık. Yeni teknoloji ile kurulma şartını kaldırdık, OSB içerisinde kurulma şartını kaldırdık, 1000 M2 alanda kurulması gerekiyordu 750 M2’ye düşürdük. Kırsal kalkınma desteği kapsamında projelendirme yapılır ise  %50 hibe desteği sağladık. ÖTV oranını %40 seviyelerine indirdik. Bugün burada en son aldığımız rakamlara göre 18 kooperatif kurulmuş ve beş tanesi Çelikhan ilçemizde. Olmaz, yapılamaz denileni yapıyoruz ve bugün burada tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Bugün bizlerde burada olmak istedik, bu mutluluğu sizinle paylaşmak istedik. Bu tesisin ilimize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.’’

Exit mobile version