Nevşehir’de ‘Ahududu’ rüzgarı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında sahnelenen ve Suna Keskin, Melek Baykal ve Nedim Saban gibi tiyatro dünyasının ustalarını bir araya getiren “Ahududu” adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Mehmet UZEL (NEVŞEHİR İGFA)
Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve sanatseverlerin beğeniyle takip ettikleri Tiyatro Geceleri devam ediyor.

Yeni yılın ilk programında Tiyatro Geceleri bu kez uzun yıllar sonra ilk kez sahneye çıkan Melek Baykal ve Nedim Saban’la duayen sanatçı Suna Keskin’i bir araya getiren ‘Ahududu’ adlı oyunu Nevşehirliler ile buluşturdu.

Dünyada en çok sahnelenen oyunlardan olan, Joseph Kesselring’in “Arsenic and Old Lace” adlı eserinden derlenen oyunda ayrıca Cem Güler, Halim Ercan, Bülent Seyran, Dicle Alkan, Birol Engeler ve Özgür Yetkinoğlu rol aldı. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen ve kara komedinin en iyi örneklerinden sayılan oyuna Nevşehirliler büyük ilgi gösterdi.

Oyunu; Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ve eşi Nejla Savran’ın yanı sıra çok sayıda sanatsever büyük ilgiyle izledi. Oyun sonunda Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, usta sanatçılar Suna Keskin ve Melek Baykal’a çini bir tabak hediye ederken Nevşehirlilere de önümüzdeki günlerde yeni tiyatro oyunlarının müjdesini verdi.

Nevşehir Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinliklerini yıl boyunca sürdürmeye devam edeceklerini belirten Savran, “Yıl boyunca Türkiye’nin önemli yazar, oyuncu ve sanatçılarını söyleşi, tiyatro, konser ve benzeri etkinliklerle Nevşehirlilerle buluşturacağız. “ dedi.

Usta oyuncu Nedim Saban ise, Anadolu’da bu gibi etkinliklerin belediyelerce desteklenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek sanata verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Savran’a teşekkür etti.

Suna Keskin ve Melek Baykal ise oyunlarına gösterilen ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Nevşehir’de ‘Ahududu’ rüzgarı yazısı ilk önce Adıyaman Online Haber üzerinde ortaya çıktı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir