Muğla’da tarihi miraslara restorasyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelindeki tarihi yapıları restore ederek kültür mirasına katkı sağlıyor.

MUĞLA (İGFA)- Muğla Büyükşehir Belediyesi Datça İlçesi Cumalı Mahallesi, Çeşmeköy Mevkii’nde yer alan Osmanlı Dönemi’nde yapılan Çeşmeköy Camii’ni, Milas İlçesi Pinar Mahallesi Köyiçi Mevkii’nde yer alan yine Osmanlı döneminde yapılan Pinarköy Camii’ni, Yatağan İlçesi Bozüyük Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet dönemine ait Cemil Toksöz Konağı’nı, Menteşe ilçesi Camikebir Mahallesinde Osmanlı döneminde yapılan Muğla mimarisinin Sivil Mimarlık örneği Gözcüler Evi’ni ve Yatağan Stratonikeia Kenti’nde taş dükkanı restore ederek Muğla Kültür mirasına kazandırdı.
Kültür mirası çalışmalarını ara vermeden sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Kayaköy Taş Ev, Menteşe Ağa Konağı, Menteşe Meryem Ana Kilisesi, Menteşe Saburhane Meydanı, Yatağan Osman Hamdi Bey Evi’nin de projelerini hazırladı.

12 AY BOYUNCA TURİZM

Karia’dan Likya’ya, Menteşe Beyliği’nden Osmanlı’ya birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Muğla’nın tarih yolculuğunda önemli bir kilometre taşı olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün restore edilerek eski ihtişamına kavuşturulan, kültür mirasına kazandırılan her yapının Muğla’yı anlattığını söyledi.
Restorasyon çalışmalar ile Muğla’da turizmi 12 aya yaymayı, kültürel mirası yerli ve yabancı misafirlere aktarmayı amaçladıklarını belirten Başkan Gürün, her yapının bir hikayesi, yaşanmışlıkları olduğunun kendilerine de çok şey anlattığını söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir