Meral Akşener: “Bu kabus elbette ‘geççek’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. “İktidarımızda müracaat eden her EYT’li düzenlemeden yararlanacak” diyen Akşener, “Bu sistem geldiği gibi ‘gitçek’, bu kabus elbette ‘geççek’” yorumunu yaptı.

ANKARA (İGFA) – İYİ Parti’nin TBMM’deki haftalık grup toplantısına 782 gündür kayıp olan üniversiteli Gülistan Doku’nun ailesi de ellerinde kızlarının fotoğrafıyla birlikte katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti olarak, EYT’lilerin yanında olduklarını açıkladı.

“EYT’LİLERİN MAĞDURİYETİNİ GİDERECEĞİZ”

“Kimse merak etmesin İYİ Parti iktidarında bu mağduriyeti gidereceğiz” diyen Akşener, “Devletin bu konuda katlanacağı maliyeti hesapladık. Yapacağımız EYT düzenlemesi bir sosyal yardım değil, haktır. Ayrıca herhangi bir başvuru dönemi öngörmüyoruz yani EYT’liler istedikleri zaman müracaat edip düzenlemeden faydalanabilecek. Önümüzdeki dönemde prim sayısını doldurarak EYT’li olacak 1.8 milyon insanımız da bu düzenlemeden yararlanabilecek. Ayrıca bu düzenlemeden yararlanacak kardeşlerimiz istedikleri zaman iş hayatına dönecek” diye konuştu.

20 Ocak 2020’den beri il il, ilçe ilçe gezdikleri ziyaretlerde birinci Türkiye turunu tamamlamak üzere olduklarını anlatan Akşener, yakın zamanda da ikinci Türkiye turuna çıkacaklarını söyledi.

“Eskiden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söyledikleri birbiriyle aylık ya da yıllık bazda çelişirdi artık haftalık bazda bile kendisiyle çelişir oldu” diyen Akşener, “Artık her hafta bir önceki hafta söylediğini unutup farklı bir şey söylüyor. Sandık sıkıştırmaya başlamış, panik büyük. Geçen hafta zamların gerçekliği ile ilgili muhalefetin yaygara yaptığını, her şeyin olağanüstü iyi olduğunu söylerken, bu hafta çıkıp ‘Ülkenin kazancından hep birlikte istifade ettik, külfeti de hep birlikte sırtlayacağız’ dedi. Madem geçen hafta her şey yolundaydı, madem biz yaygara yapıyorduk o zaman bu haftaki külfet nereden çıktı muhterem?” diye konuştu.

“AK PARTİ İKTİDARI ARTIK YOK”

Türkiye’nin kaynaklarını har vurup harman savurduğunu iddia eden Akşener, milletin cebinden aldığını, yandaşının cebine koyduğunu öne sürerek, “Şimdi çıkmış ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorsun. Çok beklersin, çok. Bu milletin seni bir kez daha yılgın bir hoşgörüyle benimseyeceğini sanıyorsan çok yanılıyorsun. Bu millet artık her şeyin farkında. AK Parti iktidarı artık yok” dedi.

“GEÇÇEK VE BİTÇEK!”

Millete sırtını dönen AK Parti iktidarının son dönemdeki fobisinin sanat olduğuna dikkati çeken Akşener, Tarkan’ın yeni şarkısı ‘Geççek’e vurgu yaparak, “Tarkan bir şarkı çıkarttı. Yaşadığımız bu kötü günlerin geride kalacağını söyleyen, umutvar bir şarkı nedense bu şarkı bazılarına çok ağır geldi. Şarkıda küfür, hakaret yok umut var. Bu arkadaşların o umuda bile alerjileri var. Kendilerini eleştirmek yerine kuzu kuzu oturanlara alerjileri yok. Mesela alerjileri ‘hüp’ diye götüren müteahhitlere alerjileri yok. Aslında Tarkan ‘geççek’ diye şarkı yapınca arıza çıkarmaları çok normal. Bence de geççek bitçek” dedi.

Türkiye’de herkesin sanatını icra etmekte özgür olduğunun altını çizen Akşener, “Kimi neşeli müzik yapar, kimi protest müzik yapar. Kimi över kimi eleştirir. Sizlere ve bizlere düşen aynı rahmetli Özal ve rahmetli Demirel gibi onlara saygı göstermektir. Bu ülkenin sanatçısıyla, bu milletin dinlediği müzikle uğraşacağınıza oturun işinizi yapın. En azından giderayak bu millete faydanız dokunsun. Er ya da geç o sandık gelecek. Ağlasanız da sızlasanız da milletin başına bela ettiğiniz bu sistem geldiği gibi ‘gitçek’, siz isteseniz de istemeseniz de bu çile ‘bitçek’ millete reva gördüğünüz bu kabus elbette ‘geççek’” diye konuştu.

Öte yandan AK Parti’nin sergilediği dış politika performansına bakınca milli çıkarlarımızın yerine sayın Erdoğan’ın gönül bağlarının aldığını gördüklerini ifade eden Akşener, “Uluslararası ilişkilerde caydırıcılık politikası diye bir kavram vardır. Bu kavram devletler arasında ilişkilerde verilecek karşılık ve sonuçları konusunda şüphe uyandırarak bir devleti olası tehditkar eylemlerinden vazgeçirme politikasıdır. Ukrayna’da bir kriz yaşanıyor ama sayın Erdoğan ve ekibinin birbirlerini boşa düşüren açıklama ve davranışları hem NATO hem Rusya nezdinde Türkiye’yi kırılgan bir noktaya düşürdü” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir