Memduh Büyükkılıç’tan ‘İstiklal’ kutlaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve protokol ile birlikte 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı kapsamında lise öğrencilerinin hazırladığı programa katıldı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 101. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Ömer Serpil Özberber Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa katıldı. Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri Garnizon Komutanı Hv. Tuğgeneral Haldun Taşan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit,  Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik ve davetliler katıldı.

“Yüreklerde Âkif, Dillerde Hürriyet ” temalı anma programında etkinlik kapsamında okulun öğrencileri tarafından şiirler, türküler seslendirildi. Programda, öğrencilerin hazırladığı resim sergisinin açılışı yapıldı.

Başkan Büyükkılıç, lise öğrencilerine Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından hazırlanan İstiklâl Ajandası ile Yukatel Kayserispor atkısı dağıttı.

Öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı da çektiren Büyükkılıç, “Bundan yüz bir yıl önce milletçe verilen topyekûn bir var oluş mücadelesini, asalet ve cesareti, mukaddes değerleri hissettiğimiz İstiklâl Marşı’mızın kabulünü kutlarken, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle, minnetle ve özlemle yâd ediyorum” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir