Malatya’da 23 farklı noktada havai fişek gösterisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, kentin 23 farklı noktasında havaya atılan havai fişek gösterileri ve konvoy eşliğinde kutlandı

MALATYA (İGFA) – 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın pandemi kuralları gereği kısıtlanması nedeniyle buruk bir sevinç yaşayan çocukları Malatya Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu etkinlikler neşelendirdi.

Klasik otolarla ve maskotlu üstü açık otobüsle şehir turu atan konvoy eşliğinde, 23 Nisan marşları, Malatya sokaklarına renk getirdi. Saatler gece 21.23’ü gösterdiğinde ise kutlamalar doruk noktaya ulaştı. 23 Nisan’a atfen şehrin 23 farklı noktasından havai fişek gösterileri düzenlendi.

KLASİK ARAÇLAR 23 NİSAN KONVOYU OLUŞTURDU

Malatya Büyükşehir Belediye binası önünde klasik araçların konvoy geçişi öncesinde Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, konvoya eşlik edecek olan araç sürücüleri ve çocuklarla bir süre sohbet ederek bayramlarını kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101’nci yılını buruk bir sevinç içerisinde kutladıklarını ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’nin açılış günü olan 23 Nisan 1920 günün tüm Türk çocuklarına ve dünya çocuklarına Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan etti. Temennim ve dileğim içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinin, covid virüsünün ülkemizin ve insanlığın yakasından düşmesidir. Eskiden olduğu gibi coşku içerisinde hem milli hem de dini bayramlarımızı kutlayıp idrak etme mutluluğuna erişelim” dedi.

Zor günlerde yapılan etkinliklerle çocukların yüzlerini bir nebzede olsa güldürmenin kendilerini mutu edeceğini dile getiren Malatya Valisi Aydın Baruş, “Salgın döneminde maalesef çocuklarımızın toplu olarak iştirak ettiği organizasyonları gerçekleştiremedik. Bu zor günlerde çocuklarımızın yüzlerini biraz güldürebilirsek ne mutlu. Atatürk, Türk çocuklarını milletimizin geleceği olarak addettiği için 23 Nisan TBMM’nin açılışını çocuklarımızın bayram olarak kutlaması için armağan” ifadelerini kullandı.

SAAT: 21.23’DE, 23 FARKLI NOKTADA HAVAİ FİŞEKLER ATILDI

Büyükşehir Belediye binası önünde klasik araçların ve üstü açık otobüsün oluşturduğu konvoyu uğurlayan Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kernek Meydanı’nda yapılan temsili törene katıldı. Evlerinin cam ve balkonuna çıkarak coşkuya ortak olan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla birlikte çalınan müziklere eşlik etti. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir