Lunaparkçılığın veliahtından Disneyland açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NOSAB’ın “Değerler Buluşuyor Tecrübe Konuşuyor” programında konuşan lunaparkçılığın veliahtı Selin Sakder Akyıldız, rotasını Afrika pazarına çevirdiğini dile getirirken, Disneyland yatırımı konusuna da açıklık getirdi.

BURSA (İGFA) – Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği’nin (NİLSİAD) öncülüğünde, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) işbirliğiyle düzenlenen “Değerler Buluşuyor Tecrübe Konuşuyor” söyleşilerinin konuğu, Starpark Lunaparkçılık Operasyon Direktörü Selin Sakder Akyıldız oldu.

NOSAB Müteşebbis Heyet Başkanı ve NİLSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras ve NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez selamlama mesajlarını pandemi sebebiyle video yoluyla iletti. NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, “Selin Sakder’in NİLSİAD ve NOSAB açısından ayrı bir önemi var çünkü babası Galip Sakder, Kurucu Yönetim Kurulu Üyemiz’di. İş dünyasında üçüncü neslin görevi devralması ve bunu başarıyla sürdürmesi ve bizim de buna şahit oluyor oluşumuz çok keyifli” diye konuşurken, NİLSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras da, “Selin Hanım çok başarılı bir iş kadını olmasının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında da çok aktif. Böyle yeni nesil iş insanları, pek çok genç girişimciye örnek oluyor” dedi.

Elif Sezgin moderatörlüğünde gerçekleşen programda konuşan Starpark Lunaparkçılık Operasyon Direktörü Selin Sakder Akyıldız, çocukluğunda sürekli lunaparkta olduğu için o yaşlarının çok keyifli ve eğlenceli geçtiğini ifade etti.

Dedesi Ömer Sakder’in İtalyan bir ortakla Türkiye’de ilk lunaparkı kurduğunu ifade eden Selin Sakder Akyıldız, “60’lı yıllardan beri lunapark sektöründe olan bir ailenin ferdi olarak kendime yeni bir yol çizmeyi hiç düşünmedim.Çaycılık, temizlik ve operatörlük başta olmak üzere her bölümde aklınıza gelebilecek her şeyi yaptım. 18 yaşından beri aktif olarak çalışıyorum. Biz lunapark işletmeciliğin yanı sıra lunapark ekipmanlarının üretimini de yapıyoruz. Amacım dedemin ve babamın sahip olduğu vizyonu devam ettirmek. Burası 60’lı yıllardan beri milyonlarca insanı eğlendirmiş bir şirket” dİYe konuştu.

AÇIK ALANDA EĞLENCE MERKEZİ

13 yaşında eğitimi için İsviçre’ye gittiğini ifade eden Selin Sakder Akyıldız, hayatının en güzel günlerini orada yaşadığını ifade etti. Kendisini bu şekilde geleceğe hazırladığını vurgulayan Akyıldız, ablasıyla birlikte Starpark’a bir takım yenilikler kattığını da ifade ederken, “Şubeleşmeyi yaygınlaştırdık ve şu an 27 tane kapalı eğlence merkezimiz 4 tane de açık alanda eğlence merkezimiz var. Son dönemde hem AVM’lerin artması hem de pandeminin etkisiyle daha çok açık alanda eğlence merkezlerine ağırlık verdik.Bugüne kadar Avrupa’dan Afrika’ya kadar yaklaşık 40 ülkeye lunapark ekipmanları anlamında ihracat yaptık. Şu an 420 civarında çalışanımız, fabrikada da 50 civarında çalışanımız var” ifadelerini kullandı.

DISNEYLAND HEDEFİMİZ YOK

Türkiye’de Disneyland kurmak gibi bir hayalinin olmadığını ifade eden Selin Sakder Akyıldız, “Disneylandın yatırım maliyeti çok yüksek. Bir tane çarpışan arabanın maliyeti 60-70 bin lira. Siz oraya 10’larca koymanız gerekiyor. Bu yatırım yapılabilir ama yeterli sayıda giriş gerçekleşmezse ciddi zarara uğrarsınız. Buralarda giriş fiyatları çok yüksek. Ben Türkiye’de Disneyland tarzı bir yerin maliyet ve getiri dengesi açısından uygun olmadığını düşünüyorum” dedi

GELECEK DÖNEM PROJELERİ

Gelecek dönem plan ve hedeflerinden de bahseden Selin Sakder Akyıldız, “Ben mevcudiyeti korumak istiyorum. Bunu yaparken, gelecek neslin bakış açısını da es geçmeden ilerlemek istiyorum. Pandemi öncesinde 2 tane güzel projemiz vardı ama şu an durdurmak zorunda kaldık. Biri Paris’te biri de Afrika’da Kongo Cumhuriyeti’nde bir parktı. Şu an Kosova’da bir projemiz var, yakın zamanda onu açacağız. Ancak benim hedefim Afrika pazarı. Afrika pazarının verimliliğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda NOSAB ve NİLSİAD tarafından Selin Sakder Akyıldız adına dikilen fidanın sertifikası takdim edildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir