Kuveyt Türk’ten ‘kağıtsız şube’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuveyt Türk, Kâğıtsız Şube Bankacılığı Projesi ile finansal süreçlerde kâğıt kullanımını ciddi seviyelerde azaltırken, bunun sonucunda elde ettiği tasarrufu ağaç dikimine ayırıyor.

İSTANBUL (İGFA) – “Kâğıt tasarruflarımız ağaca dönüşüyor” yaklaşımıyla hareket eden Kuveyt Türk, sadece yeşil alanlar oluşturma yaklaşımıyla değil yaşayan canlıların faydasını da düşünerek fidan yerine ağaç dikimi yapıyor. Bu kapsamda Kuveyt Türk, 1-2 yaşındaki fidanlar yerine 7-8 yaşındaki ağaçları toprakla buluşturuyor.
Uygulama sayede ağaçlar canlılar için daha hızlı oksijen üretiyor, çevrenin iyileşmesine daha hızlı katkı sağlıyor ve kısa sürede ortam ağaçlandırılmış oluyor. Kuveyt Türk, çam ağaçlarının yanı sıra doğal ortamda yaşayan canlıların gıda temini için meyve ağaçlarını da toprakla buluşturuyor ve her türlü bakımını yapıyor.
Kuveyt Türk Strateji, İK ve Dijital Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, “Geçtiğimiz yıl Kâğıtsız Şube Bankacılığı Projesi kapsamında geliştirdiğimiz uygulamalarımız sayesinde, kâğıt tasarrufumuzu yüzde 15 oranında azalttık ve bu sayede yüzlerce ağacın kesilmesini önlemiş olduk. Buradan elde ettiğimiz ilk tasarrufla da yaşları 7-8 olan 500 ağacı toprakla buluşturduk” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir