KOSGEB ve İŞKUR, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına karşı mı davranıyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir yandan istihdama ve işletmelere yönelik çeşitli destek paketleri açıklarken, KOSGEB ve İŞKUR aksine bir tutum sergileyerek, firmaların teşvik almaması için canla başla çalışıyor!

BURSA (İGFA) – İŞKUR‘un son yıllarda uyguladığı “İşbaşı Eğitim Programı” işsizliğin önlenmesinde önemli bir rol üstlenirken, destek süresinin 9 aydan 3 aya düşürmesi oldukça şaşırtıyor. Diğer yandan 2022 yılında olunmasına rağmen 2019 yılı cirosuna bağlı destek verilecek olması KOSGEB‘in de kayıtlı KOBİ’ler başta olmak üzere 100’er bin lira kredi ile 75 bin istihdam hedefiyle verilecek destekler özellikle 2019 yılından sonra kurulan 10 binlerce şirketi de çaresiz bıraktı.

Konuyu igfhaber.com’da köşesinde değerlendiren İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, KOSGEB ve İŞKUR sorununun çözülmemesi halinde Mart ayında işsizlik oranının ciddi şekilde artış göstereceğini öne sürdü.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan yalnız mı bırakılıyor” başlıklı köşesinde Genel Başkan Demir, Federasyon olarak Ankara ayağında da ilgili kurumlara KOSGEB’in verdiği destek şartlarının esnetilmesi konusunda talepte bulunduklarını anımsatarak;  Valiler, kurumlar, milletvekilleri ve belediye başkanları da bu konuda gereken desteği vermesi gerektiğini kaydetti.

İGF Genel Başkanı Mesut Demir’in köşesinde kaleme aldığı “İŞKUR destek süresi neden düşürüldü? Cumhurbaşkanı Erdoğan yalnız mı bırakılıyor?” başlıklı yazısı şöyle:

“Ekonomik göstergeler, asgari ücretin artışı ve şirket giderlerinin yükselmesi sebebiyle işten çıkarmalar arttı.

Çeşitli destek paketlerini açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan…

KOSGEB ve İŞKUR destek paketleri kobiler başta olmak üzere firmaların can suyu oldu bu sıkıntılı süreçte.

Müjdeyi alan önce KOSGEB’e koştu. Karşılaştığı şartlar ise birçok kobiyi memnun etmedi. 2022 yılında olmamıza rağmen 2019 yılı cirosuna bağlı destek verilecek olması, 2019 yılından sonra kurulan on binlerce şirketi çaresiz bıraktı.

KOSGEB’in hedefi 75 bin istihdam sağlamaktı vereceği 100 bin liralık kredi ile…

Şuana kadar 30 bini geçemedi 2019 yılı cirosu istediği için.

Bu durumu AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Atilla Ödünç ve Ahmet Kılıç’a ilettik.

Ayrıca…

İnternet Gazetecileri Federasyonu olarak Ankara ayağında da ilgili kurumlara KOSGEB’in verdiği destek şartlarının esnetilmesi konusunda talepte bulunduk.

Henüz bir sonuç çıkmadı!

Bir diğer destek paketi olan İŞKUR’un işbaşı eğitim programlarıyla verdiği istihdam desteğinin 9 aydan 3 aya düşürülmesi tüm firmaları oldukça şaşırttı.

Bir taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istihdam ile ilgili elinden geleni yapıp, insanların işsiz kalmasını önlemek için teşvikler oluşturuyor. Diğer taraftan KOSGEB ve İŞKUR, bu durumun aksine bir tutum sergiliyor. Firmaların teşvik almaması için canla başla çalışıyor!

Bu ne yaman çelişki böyle!

İŞKUR’un işbaşı eğitim programı desteğinin 9 aydan 3 aya düşürülmesinin bir amacı var mı?

İŞKUR Genel Müdür Vekili Oğuz Kağan Güldoğan, bu konuda “Nasıl bir yol izliyor?” merak ediyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emir ve talimatları İŞKUR Genel Müdür Vekili Oğuz Kağan Güldoğan tarafından hiçe mi sayılıyor?

Bazen kulislerde kulağımıza geliyor; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yalnız bırakılıyor” diye… Kulisler yanıltmıyor maalesef.

Bursa sanayi şehri. On binlerce firma istihdam sağlıyor. Ekonomik şartlar göz önüne alındığında gelirler giderleri karşılamıyor. Ekonomik krizin dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini ciddi bir şekilde hissettirdiği günümüzde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek başına çabası krizi kazasız atlatmamıza yetmiyor.
Valiler, kurumlar, milletvekilleri ve belediye başkanları da bu konuda desteği arttırması gerekiyor.

AK Parti Bursa Milletvekilleri Efkan Ala, Hakan Çavuşoğlu, Refik Özen, Ahmet Kılıç, Atilla Ödünç, Muhammet Müfit Aydın, Zafer Işık, Emine Yavuz Gözgeç, Osman Mesten ve Vildan Yılmaz Gürel…

10 milletvekili arasında çalışan, koşuşturan vekiller belli. 3 milyon 200 bin Bursalının oylarıyla TBMM’ye giden milletin vekilleri, millet için daha fazla çaba sarf etmesi gerekmiyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olması gerekmiyor mu?

Bakıyoruz, Bursa milletvekilleri arasında vasatın üzerine çıkamayan bazı “Hayalet milletvekilleri” var.

Ne Bursa’da var, ne Meclis’te!

Örneğin Vildan Yılmaz Gürel! Gören, bilen, tanıyan var mı?

Şunu da merak ediyorum.

Bakalım KOSGEB ve İŞKUR sorununu hangi Bursa Milletvekili çözecek?

Eğer KOSGEB ve İŞKUR sorunu çözülmezse, mart ayında işsizlik oranı ciddi şekilde artış gösterecek.

İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ve KOSGEB İl Müdürü Erkan Güngör’e istihdama yönelik çaba ve gayretlerinden dolayı teşekkürü bir borç biliyoruz. Türkmen ve Güngör’ün çabasını görmemek haksızlık olur.

Lakin…

İŞKUR ve KOSGEB yönetmeliğine de uyum sağlamak zorundalar.

İŞKUR ve KOSGEB Genel Müdürlüğü’nün bu konuda acil düzeltme yapması, şartları esnetip destek sürelerini arttırması şart.

Sağlıklı ve esen kalın…”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir