Kocaeli’de Yeniden Refah Partisi’nden ‘Montrö’ açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Danışmanı Mehmet Aras, 103 amiralin bildirisini konu alan, “Görevsiz Amirallerin Bildirisi Hakkında” başlıklı basın açıklamasıyla, iktidarın yaklaşımını ‘ti’ye aldı.

KOCAELİ (İGFA)-  Emekli amirallerin Montrö Sözleşmesi ile ilgili yayınladıkları bildiri iktidar kanadında tartışmalara sebep olurken, darbe niteliği taşıdığı öne sürülmüştü. Muhalefet suni gündem yaratıldığına dair açıklamalarda bulunurken, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Danışmanı Mehmet Aras da sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu.
Paylaşılan açıklamada Aras, sıra dışı bir yaklaşım ortaya koydu. Aras, “İktidar korkmasın, amiraller Ankara’ ya çıkarma yapamazlar” diyerek, iktidarın konuya yaklaşımını ti’ye aldı. Aras’ın eleştirilerinden 103 amiralde nasibini aldı.  Aras 103 amirale, 28 Şubat’ın Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya’nın talebeleri yakıştırmasında bulundu.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Danışmanı Mehmet Aras, yazılı basın açıklamasından, İstanbul sözleşmesinin iptali, HDP’nin kapatılması ve Kanal İstanbul başlıklarının vatandaşların asıl gündemini oluşturan geçim sıkıntısını unutturmayı başaramayınca, emekli amirallerin bildirisinin imdada yetiştiğini öne sürddü.  “Bildiri, seçime kadar iktidarın taşlayacağı şeytanı meydana çıkardı” diyen Aras, açıklamasında, “Erimekte olan iktidara payanda oldu.  Güven Erkaya’ nın talebeleri, haklı görüşler ortaya koymalarına rağmen, neticesi itibarı ile iktidara destek sağlamış oldular. İktidarın gönlü rahat olsun, bu bildiriden korkmalarına lüzum yok. Çünkü Ankara’ da deniz yok. Zaten emekli amirallerin ellerinde de çıkarma gemileri yok. Varsa yoksa ceplerinde emekli maaşı kartları var, onlarla da zaten hükümete bir zarar veremezler. Kahraman ordumuzun değerli mensupları, tarih boyunca tüm cephelerde tarihin seyrini değiştiren büyük başarılara imza atmışlardır. Fakat siyasete gelince duvara toslamışlardır. Büyük umutlar ile siyasi parti kuran, Cumhurbaşkanı adayı olan asker kökenli kimselerin siyasette karşılık bulamamışlardır. Bu bildirinin iktidar ve toplum açısından, ciddiye alınabilecek bir tarafı yoktur. Ancak, geçmişte kamu görevlerinde bulunmuş amirallerin de böyle bir deklarasyon yayınlamaları yanlıştır” ifadelerine yer verdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir