Kocaeli’de ev hanımlarından çevrim içi ilgisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle ev hanımları için çevrimiçi el sanatları kursları başlattı.

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, salgın sürecinde ev hanımlarına daha fazla destek olabilmek adına çevrim içi olarak hizmetlerini sürdürüyor.
Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü, vakitlerinin çoğunu evde geçirmek durumunda kalan ev hanımlarının can sıkıntılarını gidermek ve beceri sahibi olmalarını sağlamak amacıyla son olarak “Anne Şehir” projesi kapsamında çevrim içi el sanatları kurslarını başlattı. Amigurumi (örgü oyuncak sanatı), Makrome (düğüm tekniği) , el yapımı çanta, örgü kıyafet gibi alanlarda verilen kurslara kadınlar büyük ilgi gösteriyor.
Kolay bulunabilir malzemelerle ve en az maliyetle yapılabilen ürünlerin seçildiği kurslar, 8-10 kişilik gruplar şeklinde yapılıyor. Eğlenceli vakit geçirme imkânı bulan kadınlar, pandemi sürecinin doğurmuş olduğu psikolojik etkilere karşı desteklenmiş oluyorlar. Ürettikleri ürünlerin satışını da yaparak aile bütçesine katkıda bulunabilen ev hanımları, üretkenliğin vermiş olduğu mutluluk ile ruh hallerini iyileştirmiş oluyorlar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir