Kilis’te yerel gazeteler kapanmamak için birleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kilis’te 5 yerel gazete birleşme kararı aldı. Kilis’te 5 yerel gazete birleşerek, 2 gazete olarak yayın hayatına devam edecek.

KİLİS (İGFA)- Hududeli Gazetesi ve Vizyon Havadis Gazetesi tek gazete olarak yayınına devam edecektir. Serhat Kilis, Kent ve Kilis’in Sesi Gazeteleri birleşerek ortak bir gazete çıkaracaklardır. Bu durumda 5 yerel gazete birleşerek 2 gazete olarak yayınlarını sürdürecekler.

Birleşme kararıyla ilgili açıklama yapan Küresel Gazeteciler Konseyi Kilis İl Temsilcisi Nezir Çağlar, resmi ilan sayısındaki düşüş ve maliyetlerdeki artış nedeniyle gazetelerin önemli bir zorlukla karşı karşıya kaldığını söyledi. Çağlar, ülkedeki ekonomik krizin gazetelere de yansıdığını belirterek yerel basının ise daha zor durumda olduğunu ifade ederek, yerel basına destek çağrısı yaptı. Gazetelerin birleşme kararıyla maliyetin düşeceğine değinen Nezir Çağlar, yerel basına destek çağrısı yaptı. Bu birleşme ile birlikte Kilis halkına daha kaliteli bir yayın politikası hizmeti verileceğini belirten Nezir Çağlar, bu birleşmenin Kilis’te bir ilk olduğunu da sözlerine ekledi.

Artık yayın hayatına Kilis Basın Yayın Matbaacılık Ltd. Şti. Adı altında yayın hayatına devam edecek olan Vizyon Havadis Gazetesi’ne Yazı İşleri Müdürü olarak Nezir Çağlar’ın görev alacağı belirtildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir