Güzelleşmek uğruna canınızdan olmayın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cerrahi Uzmanları, son yıllarda sayıları giderek artan merdiven altı estetik merkezlerine karşı toplumu uyardı.

İSTANBUL (İGFA) – Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Mutlu, son yıllarda sayıları giderek artan merdiven altı estetik merkezlerine karşı toplumu uyardı.

Güzel ve bakımlı görünmenin her kadının hakkı olduğunu belirten Op. Dr. Ömer Mutlu, bu durumu suistimal eden merdiven altı merkezlerle, hekim olmak bir yana hiç bir eğitimi dahi olmayan kişilerin her geçen gün toplum sağlığıyla oynamaya devam ettiğini söyledi.

Estetik alanında çeşitli bakım yada uygulama yaptırmak isteyen kişilerin kimi zaman kendini kime emenat ettiğini bile fark etmediğine, kimi zaman da tamamen ucuz olması sebebiyle çalışma ruhsatı bile bulunmayan yerlere başvurduklarına dikkat çeken Mutlu, bu durumun insan hayatına mal olduğunu hatırlattı. Mutlu, “Hayatınızı riske atmayın” uyarısında bulundu.

Merdiven altı güzellik merkezi açan kişilerin büyük bir cesaretle davranıp, kendilerine başvuranlara cerrahi müdahele yapacak kadar ileri gittiklerini anımsatan Op. Dr. Ömer Mutlu, “Buna cahil cesareti demek bile az kalır. İnsanların hayatıyla oynamak, sağlıklarını riske atmak bu kadar kolay olmamalı. Aslında burada en büyük görevlerden biri de güzelleşmek için estetik merkezlerinin kapısını çalan hastalara düşüyor. Lütfen en küçük bir işlem dahi yaptırmadan önce gerek bulunduğunuz yerin, gerekse uygulamayı yapacak kişinin yetkinlik belgelerini görün, isteyin, kontrol edin. Çünkü hiçbirşey sizin sağlığınızdan daha kıymetli olamaz” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir