Gaziantep’te hayvanat bahçesi etkinliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin içerisinde bulunan hayvan barınağında 4 Nisan Sokak Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlenerek, farkındalık oluşturuldu.

GAZİANTEP (İGFA)- 4 Nisan Sokak Hayvanlarını Koruma Günü münasebetiyle Büyükşehir Belediyesince, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde örnek bir etkinliğe imza atıldı. Etkinlikte, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hayvan barınağına giderek çeşitli nedenlerle sokakta bırakılan kedi ve köpeklerin mevcut durumu hakkında bilgi aldı. Başkan Şahin, akciğerindeki sorun nedeniyle Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi edilen kedinin sağlık durumuna ilişkin veteriner hekimlerle görüştü.
Ardından Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne giden Başkan Şahin, İstanbul Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğünce yakalanarak bakılması üzere Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne getirilen hayvanlarla buluştu. Daha bir aylık olan Boncuk isimli yavru ayıya biberonla süt vererek renkli görüntüler oluştu.

SOKAK HAYVANLARININ YANINDAYIZ

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin içerisinde bulunan barınakta açıklamada bulunan Başkan Şahin, “Sokak hayvanları bizim için çok kıymetli. Çok iyi bakımlara muhtaç. 6 ay öncesine dayanan 2 ayrı protokol yapmıştık. Biz, hali hazırda çalışmalarımız gereğince sorunlarımızı kendi içerimizde çözüyoruz. Ancak bazı durumlarda öyle büyük ameliyatlara ihtiyaç duyuyor ki hayvanlarımız; o zaman da akademik destek almamız gerekiyor. Bu nedenle Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ile bir protokol yapıldı ve tedavide bizim ekibimizi aşan operasyonlarda ameliyatlar için destek almaya başladık” diye konuştu.

Ülkeye yasal olmayan yollarla sokulup ardından yakalanarak Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne getirilen yeni üyelerle buluşan Başkan Fatma Şahin, “Buranın adı doğal hayattır. Bizim hayvanat bahçemizde büyük bir ekosistem var. Her hayvana uygun yaşama koşullarını yerine getirerek hayvan türlerimizin barınmasını sağlıyoruz. Tür ve sayı bakımından dünyada 4’üncü Avrupa’da 3’üncüyüz. Her 23 Nisan’da başka bir çalışma yapıyoruz. Bugün de bahar aylarına göz kırptığımız bu zamanda size yeni gelen türlerimizi tanıtıyoruz” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir