Gaziantep’te başarılı sporcular ödüllendirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılı içerisinde Gazi şehri uluslararası müsabakalarda başarı ile temsil ederek derece kazanan sporcuları ödüllendirdi.

GAZİANTEP (İGFA)- Yaptığı çalışmalar ve yürüttüğü projelerle sporun ve sporcunun yanında olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin spor altyapısına yaptığı yatırımlarla beraber başarılı sporcuları ödüllendiriyor.

Ödül törenine, 7’nci Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda 3’üncü olan Vakkas Yasin Alan, Atalay Karaburan, Osman Akpınar, Muhammet Emin Şahin, 2’nci olan Makbule Yağmur Yıldırım ile 1’inci olan Yunus Emre Taş, 33’üncü Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası’nda üçüncülük derecesi elde eden Sabri Mert Mülhim, Halit Ulukök, Mehmet Mustafa Kaplan, Kübra Seren Kılınçkıran, Nursena Karakurt, Zeliha Ergün, 2’nci olan Yasin Uçar ve 1’inci olan Eren Akkurt, Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası’nda birincilik derecesiyle dönen Bilal Bayramoğlu katıldı.

“GÜÇLÜ İŞLER ÇIKARACAĞIZ”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, özel bir organizasyonun gerçekleştiğini aktararak, “2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda sporun ne kadar önemli olduğunu söyledik. Bir şehrin en büyük gücü beşerî sermayemiz, yetişmiş insan gücümüz. Her insanın yeteneği çok farklı. Bize düşen bu yeteneği keşfedip ona göre ilerlemek. Alman Modeli denilen şey bu. Şimdi taramalar yaparak aileyi bilinçlendiriyoruz. Kim hangi alanda kabiliyetliyse altyapı desteği ile bu işi başarırsak güçlü işler çıkaracağız” diye konuştu.

GENÇLERİN HAKETTİĞİ ÖDÜLLER

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Abdülkadir Gözegir, “Bu ödüller bu ülkenin gençlerinin hak ettiği şeyler. Bizler eskiden Avrupa’ya gittiğimiz zaman Avrupalılarla sporda mücadele etmeye korkan insanlardık. Ancak şimdi biz Avrupa ile hemen hemen her branşta aynı düzeydeyiz. Ampute futbolda bu yılda Avrupa Şampiyonasını Gaziantep’te yapacağız inşallah” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir