Fatma Şahin’den İtalya’da tecrübe paylaşımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İtalya’nın Floransa kentinde düzenlenen Akdeniz Belediye Başkanları Forumu’nda konuşma yaptı.

GAZİANTEP (İGFA) – ‘Akdeniz’de Barış’ temasıyla bu sene Floransa’da toplanan Akdeniz Belediye Başkanları Formu’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuşmasında ayrıca akıllı, sağlıklı ve dirençli şehir olmak adına kurumsal olarak yaptıkları çalışmalara da değindi. 

Konuşmasında belediye başkanlığı öncesi milletvekilliği ve bakanlık görevlerinde yaptığı çalışmalara değinen Başkan Şahin, başkanlığı öncesi yenilenebilir enerji, maden kanunu ve özellikle HES’ler, rüzgar enerjisi, biyogaz gibi önemli konuların hukuki düzenlemesinde 2 komisyonda da görev aldığına dikkati çekerek, “2014 yılında belediye başkanı olunca bu tecrübelerle İmar Master Planı ve Ulaşım Master Planı ile birlikte İklim Master Planını da yaptık. Çünkü bir mühendis olarak ölçmediğimiz hiçbir şeyi düzeltemeyeceğimizi düşündük. Ölçerek, yaptığımız  projelerin analizlerini yaparak, şehrin geleceğine dair yapacağımız işleri, halkımızla birlikte kapsayıcı ve katılımcı çalışmalarla planlayarak yola çıktık. Yaptığımız bu çalışmalarda şehrin ‘sanayi şehri’ olmasından dolayı 250 bin çalışanıyla 6 organizesi olan kentte ‘Yeşil sanayi nasıl olacak?’ , toprağı, suyu, havayı kirletmeden, insanları hasta etmeden, attığınız atık suyun balıkları öldürmesine, ağacın kurumasına izin vermeden sanayiye nasıl devam edeceğiz diyerek, bu konuları çalıştık” dedi.

Ulaşım çalışmalarında yapılan değişikliklere de değinen Başkan Şahin, belediyenin Ulaşım Master Planı’nda filoların gençleşmesi ve doğalgaza geçme, kendi ulaşım sistemimizde hafif raylı metro altyapısını oluşturma ve daha da önemlisi bisiklet ve bisiklet yolları üzerinde çalıştıklarını anlatarak, 150 kilometrelik merkezdeki bisiklet yollarını hafif raylı sistemle entegre ederek 2017 yılında akıllı ulaşımın altyapısını oluşturduklarını söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir