Enflasyona direnen esnaf zam yapmıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın Keles ilçesine bağlı Alpagut Mahallesinde kıraathane işleten Ercan Bayram artan enflasyona ve artan maliyetlere rağmen çaya zam yapmıyor.

RAMAZAN ACAR / BURSADA BUGÜN (BURSA İGFA)

Artan enflasyon ve maliyetlere rağmen fiyatlarına zam yapmayan kıraathane işletmecisi Ercan Bayram, Bursa’nın Keles İlçesi Alpagut Mahallesinde 2019 yılında kıraathaneyi devraldığında 1 TL olan çay ve benzerlerinin fiyatlarına hala zam yapmadı. Enflasyona direndiğini söyleyen Bayram, “Son damlama kadar direneceğim” dedi.

GİDER ÇOK GELİR YOK

2019 yılında Alpagut Mahallesi kıraathanesini devralarak bu işe başlayan Ercan Bayram, geçen 2 buçuk yılın ardından birçok ürünün maliyetinin artmasına rağmen ürünlerine zam yapmadı. Mahallenin göç vermesi sebebiyle son 10 yılda köy nüfusunun oldukça düşmesi de kıraathanenin işlerini gözle görülür derecede düşürdü. İşlerin düşmesi sonrasında, hemen her kıraathanede 2-3 TL arasında olan çay fiyatı, Bayram’ın kıraathanesinde hala ve sadece 1 TL. Şehir merkezindeki kıraathanelere göre kira fiyatı daha az olan mahallede, Belediye’ye ait binaya aylık 200 TL kira ödeyen Bayram, elektrik faturasına aylık 1500 TL, su faturasına aylık 150 TL, ayda 2 tane tüp için toplamda 550 TL ve kış aylarında aylık 15 çuval kömür için 500 TL ödüyor. Tüm bu maliyetlere rağmen mahallelinin mağdur olmaması, mahallede sıcak bir kahvenin bulunması için zarar ediyor ama kıraathanesini kapatmıyor.

“SON DAMLAMA KADAR DAYANACAĞIM”

Enflasyona rağmen direnmeye devam edeceğini belirten Bayram, “Son damlaya kadar direnmeye devam edeceğim. Şu anda zarar ediyorum, kazancım giderleri karşılamıyor fakat ben zam yapmayacağım. Dayanabildiğim kadar dayanacağım” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir